Regija
SURADNJA VELEUČILIŠTA I TIC-A

Novi laboratoriji za enologiju i gastronomiju
Objavljeno 22. travnja, 2021.
VIROVITICA


Studenti, predavači i cijela akademska zajednica s virovitičkog Veleučilišta dobivaju nove vrijednosti. U Tehnološko-inovacijskom centru (TIC) bit će omogućena dva nova laboratorija u kojima će biti provođeni praktikumi za gastronomiju i enologiju u okviru Studija turizma te ICT sektora, konkretno umjetne inteligencije. Laboratorijska oprema i računala vrijedni su približno 200 tisuća kuna, a riječ je o Investiciji virovitičkog Veleučilišta radi razvoja znanosti, obrazovanja i gospodarstva na području Virovitičko-podravske županije, ali i šire.


- Na Veleučilištu je danas oko 350 studenata i svi oni nakon završenog stupnja obrazovanja žele pronaći mjesto na tržištu rada. Veleučilištu nedostaje mjesta za nove laboratorije, a suvremeni TIC, koji se nalazi u susjedstvu, pokazao se izvrsnim partnerom za nove izazove - kaže dekan Oliver Jukić.


- Kad govorimo o gastronomiji i enologiji, nadovezat ćemo se na postojeći laboratorij, a za drugi, iz područja ICT-a, već je nabavljeno računalo za umjetnu inteligenciju i bit će nabavljeno nekoliko setova za rad s Internet of things tehnologijom, koju će moći koristiti studenti na izbornim predmetima i djelatnici. Cilj nam je što više sredstava prelijevati u znanstveno-istraživačke projekte i infrastrukturu potrebnu za istraživanja – rekao je Jukić.
Za ovu investiciju sporazum su potpisali dekan Veleučilišta Oliver Jukić i ravnateljica TIC-a Ivana Nemet. TIC će svoja vrata prvim korisnicima otvoriti u lipnju ove godine. V.G.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

Najčitanije iz rubrike