Dome slatki dome
UREĐENJE INTERIJERA

Novi osvježeni ugođaj prostora
Objavljeno 22. travnja, 2021.
Biljni i cvjetni motivi na garniturama i stolcima bit će u skladu s ugođajem

Proljeće je zasigurno najbolje razdoblje u godini za preuređenje stana, i to upravo zbog pozitivne energije koja se stvara svuda oko nas te nas čini raspoloženima i kreativnima. Dobra volja i mnoštvo ideja, koje ćete s lakoćom provesti u djelo, odraz su proljetne euforije koju svakako treba iskoristiti.

Prozračno
Osim toga, priroda i svi procesi koji se oko nas počinju događati inspirativni su svojim oblicima, bojama i strukturama te ih je poželjno unijeti u okruženje doma kako bi proljetni ugođaj bio potpun! Proljeće je idealno vrijeme za “čistku“ i oslobađanje od svih suvišnih stvari i komada namještaja koji zagušuju prostor. Prozračnost, kao tipična karakteristika proljeća, podiže kvalitetu stanovanja te je potrebno težiti uspostavljanju upravo ovakvog olakšanog i fluidnog prostora. Bez obzira na to koliko ćete se teško rastati od nekih dragih, ali nepotrebnih stvari, lakoća i ugođaj rasterećenog prostora bit će vam zasigurno još draži. Nakon ovoga, pokušajte uspostaviti kvalitetniji prostorni odnos promjenom dispozicije elemenata u prostoru. Postavljanjem garniture za sjedenje na suprotnu stranu, promjenom položaja stola za blagovanje ili uvođenjem nove komode, prostor će dobiti novi osvježeni ugođaj. Začinite ga i novim detaljima – slikama na zidovima s motivima proljeća, apstraktnim skulpturama, koje stiliziraju oblike iz prirode ili vjesnicima proljeća na stolu.

Motivi
Proljetnu atmosferu i osvježenje doma možete dopuniti ličenjem zidova. Paleta proljetnih boja poželjna je kao motiv i u elementima namještaja te dekorativnih tkanina. Igra bojama ne zahtijeva ulaganje velikog truda i novčanih sredstava, ali je jedna od najzapaženijih u interijerskim zahvatima. Stoga, ne oklijevajte – obojite dom u boje proljeća. Najizraženiji proljetni motivi su biljni. Primjenom biljnih i cvjetnih motiva na sjedećim garniturama i stolcima, dekorativnim zastorima ili zavjesama, ukrasnim jastučićima ili podnim prostirkama, bit ćete u skladu s proljetnim ugođajem koji je svuda oko vas.
Monika Galović Rolich, mag.ing.arh
Dizajn
Pripremite se za proljetno uređenje
Prirodno svjetlo
Uz sve veće ili manje preinake, koje ste odlučili napraviti, ne zaboravite unijeti što veću količinu prirodne svjetlosti u prostor. Upravo je ta osvijetljenost prisutna kroz učestaliji broj sunčanih dana, ono što nas pokreće i budi novu energiju u nama. Prozračne zavjese ili potpuno otvoreni prozori s dekorativnim zastorima na rubovima, unijet će proljetno sunce i vedrinu. Otvorite prozore, duboko dišite i dopustite proljeću da ispuni vaš dom ljepotom.
Možda ste propustili...

DETALJI ZA VRTOVE I TERASE

Užitak i odmor u toplim danima

NARCISE CVATU SAMO JEDNOM U SEZONI

Idealan cvijet za početnike

Najčitanije iz rubrike