Regija
PROJEKT UČENIKA TEHNIČKE ŠKOLE

Uređena školska kantina, a uskoro će biti i okoliš
Objavljeno 20. travnja, 2021.
VIROVITICA - Kantina Tehničke škole Virovitica zasjala je u novom ruhu. Riječ je o školskom projektu učenika ostvarenom uz potporu i edukaciju Foruma za slobodu odgoja (FSO), a riječ je o projektu "I ja znam, i mene se pita – program osnaživanja učenika za aktivniju participaciju u školi i lokalnoj zajednici".

Taj projekt FSO provodi uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade, u partnerstvu s navedenim školama. U sklopu projekta početne aktivnosti bile su istraživanje mišljenja učenika o potrebama i izazovima mladih i edukacije, u kojima su učenici imali priliku promišljati o komunikaciji, timskom radu, pokretanju promjena, kreativnosti i aktivizmu. To je rezultiralo osmišljavanjem učeničkih projekata i pokretanjem pozitivnih promjena u školi. Iako je epidemija COVID-19 znatno omela realizaciju njihovih ambicioznih planova, učenici Tehničke škole Virovitica uspjeli su ostvariti dva projektna zadatka, i to uređenje školske kantine i početak uređenja okoliša škole.

U radove su se uključili mnogi učenici i profesori, kao i Industrijsko-obrtnička škola Virovitica, s kojom dijele školsku zgradu. Naglasili su kako im je u realizaciji projekta jako koristila prethodna edukacija i priprema koju je realizirao FSO, a ujedno istaknuli svesrdnu pomoć nastavnika.

Učenici su naglasili da su bili ugodno iznenađeni činjenicom što je i ravnatelj prihvatio njihove prijedloge i osigurao financijsku potporu. V.G.
Možda ste propustili...

“ANTUN HORVAT” NA NATJECANJU WORLDSKILLS CROATIA 2024.

SSŠ domaćin u disciplini Pekarstvo

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

Najčitanije iz rubrike