Osijek
USVAJAT ĆE NOVA ZNANJA U VLADISLAVCIMA

Pokreću svoju Informatičku akademiju
Objavljeno 19. travnja, 2021.

Vladislavci će imati edukacijski centar koji će mlade i nezaposlene pratiti u obrazovanju i omogućiti im dodatne edukacije. Marjan Tomas, općinski načelnik, ističe da je potpisan ugovor za novi EU projekt "Co(I)neTworking zajednice općine Vladislavci“.

- Projekt je nastao radi lakšeg i konkurentnijeg uključivanja naših mladih i nezaposlenih na tržište rada primjenom novih znanja i vještina u IT sektoru, uz formiranje Informatičke akademije. Ojačavamo kompetencije i konkurentnost mladih s područja općine Vladislavci za uspješniji ulazak na tržište rada i lakši pronalazak posla, s obzirom na to da je riječ o deficitarnim zanimanjima kao što su izrada web i mobilnih aplikacija, web-dizajn, SEO marketing, ECDL edukacija, modelarstvo, elementarna robotika, 3D modeliranje i printanje, letenje dronovima, Arduino i elektronika. Formirat ćemo informatičke kabinete koji će omogućiti mladima općine Vladislavci novi sadržaj, što je posebno važno za naš ruralni prostor koji ne obiluje sadržajima takvoga oblika - pojašnjava Tomas.

Ciljane su skupine ovog projekta mladi u dobi od 15 do 29 godina i nezaposlene osobe iz Vladislavaca, Hrastina i Dopsina. Ukupna je vrijednost projekta 881.734 kune, uz trajanje od 20 mjeseci.

- Opremanjem informatičkog kabineta za potrebe educiranja mladih osigurat ćemo dugoročno održivo planiranje novih aktivnosti usmjerenih prema primjeni novih tehnologija, ali i dostupnosti informacija potrebnih za formiranje novih projekata. Dodatna vrijednost projekta su edukacije koje će omogućiti da mladi postanu konkurentni na tržištu rada, ali i da pokrenu nove inicijative, razvijanju socijalne kompetencije te ono najvažnije, da ostanu živjeti na ruralnom području. Održivost projektnih aktivnosti temelji se na činjenici da će ciljna skupina steći kompetencije za obavljanje poslova u vlastitoj sredini te se na taj način zaposliti ili samozaposliti. Općina će i po završetku projekta nastaviti s programom izvannastavnog informatičkog obrazovanja mladih dostupnog svim mladima iz svih mjesta s područja općine - pojašnjava Tomas. D. Pejić
Održivost projekta temelji se na činjenici da će mladi steći kompetencije za rad u vlastitoj sredini
900

tisuća kuna vrijednost je EU projekta "Co(I)neTworking zajednice općine Vladislavci"
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike