Osijek
INVESTICIJA ŽUPANIJE I OPĆINE

Počinje gradnja
dvorane u Čepinu
Objavljeno 14. travnja, 2021.

U srijedu je potpisan ugovor o gradnji čepinske nastavno-sportske dvorane OŠ Miroslava Krleže Čepin. Vrijednost je ugovorenih radova 31 milijun kuna, moglo se čuti na potpisivanju na kojem je bio župan osječko-baranjski Ivan Anušić i načelnik Općine Čepin Dražen Tonkovac - čelni ljudi institucija koje zajedno u jednakom omjeru financiraju objekt. Nakon što se završi nova dvorana, postojeća manja školska prenamijenit će se u dodatni prostor za školske potrebe i učionice kako bi se učenicima omogućila jednosmjenska nastava.

- Kako sam i obećao, Županija počinje graditi, zajedno s Općinom, višenamjensku dvoranu koja je ovom mjestu s 13.500 stanovnika potrebna. Mnogo je mladih, mnogo udruga i sportskih klubova, svih onih koji trebaju imati sport nadohvat ruke. Vrijednost je projekta 31 milijun kuna, rok gradnje je dvije godine, možda je završimo i nešto ranije. Financiramo ju u jednakim omjerima, pola-pola. Projekt je velik i kompleksan i trebalo je truda i znanja da se pripremi, pa zahvaljujem svima koji su u to bili uključeni kako bi napravili ono što sam prije četiri godine i obećao - izjavio je župan Ivan Anušić.

Načelnik Dražen Tonkovac kaže da će se gradnjom dvorane promijeniti izgled središta, odlično se uklopiti u dio naselja u kojem je Općina već napravila ili obnovila nekoliko objekata, od novog Kulturnog centra, novog trga, obnovljene knjižnice, prostorija umirovljenika, a Županija je energetski obnovila školsku zgradu i dodatno poljepšala središte sela.

- Zahvaljujem županu što idemo u zajednički pothvat, što se odvažio da se dvorana realizira. Da nije Županije, Čepin nikada ne bi sagradio takvu dvoranu. Sada je potpisan ugovor od 31 milijun kuna, a mi smo već uložili u projektiranje objekta ranije, pa je investicija i vrjednija. Dvorana je 3800 kvadrata brutopovršine sa svim sadržajima, a u sklopu nje gradit će se i tri vanjska igrališta, staza za trčanje, parking..., sve na 5000 kvadrata. Velik je broj udruga koje će dvoranu koristiti, objekt će imati 600 sjedećih mjesta, tri puta bit će veće borilište nego postojeće, sav popratni sadržaj je tu, od tribina do svlačionica… Ovakav se projekt davno nije radio u Čepinu - najavio je Tonkovac. D. Pejić
31

milijuna kuna vrijednost je ugovorenih radova, a rok gradnje je dvije godine
Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike