Regija
ŠARIĆ PROZVAO NEKE OTOČKE VIJEĆNIKE

Vijećnici ignorirali sjednice,
ali ne i vijećničke naknade
Objavljeno 13. travnja, 2021.
OTOK - Održana je posljednja sjednica Gradskog vijeća Otoka, to je ujedno bila prilika da se zaokruži cjelina od četiri godine, kako Vijeća, tako i sedmog mandata gradonačelnika Josipa Šarića.

Na početku je Šarić zahvalio vijećnicama i vijećnicima za četverogodišnje sudjelovanje u radu Vijeća, no, kako je istaknuo, neki su vijećnici tu funkciju olako shvatili te se uopće nisu pojavili.

- Neki vijećnici nisu dolazili, ali se nisu odreki svojih naknada. Od vijećnika iz HDZ-a, HKS-a i HSS-a taj klub je funkcionirao normalno, od nezavisnih vijećnika Mario Elez i Marija Nuić iz SDP-a bili su redoviti u sastavu Vijeća. Osim toga, jedan je vijećnik bio samo na konstituirajućoj sjednici, smatram da to i građani moraju znati - rekao je Šarić o radu Vijeća.

Josip Šarić zadovoljan je s protekle četiri godine i, kako kaže, spreman je za osmi mandat, a puno se toga napravilo u posljednjem mandatu

- Završavam svoj sedmi mandat i mogu reći da smo u ovom mandatu napravili daleko najviše do sada. Mi govorimo o 238 milijuna kuna realiziranih projekata u ovom četverogodišnjem mandatu. Za jedan mali grad i jednu sredinu kao što je Otok, to je uistinu velik novac. Zajedničkim radom, lobiranjem i sinergijom zajedničkog rada uspjeli smo napraviti jedan tako zapažen rezultat. Naši građani to vide, odnosno svaki dan se događaju promjene i idemo u sigurnu budućnost - rekao je gradonačelnik Šarić.

Prema riječima Marije Čolaković, direktorice otočke Razvojne agencije, puno toga se napravilo u ove četiri godine, od rekonstrukcije vrtića, Poduzetničkog inkubatora do projekta "Vrata Spačvanskog bazena - izgradnja Bioekološko-edukacijskog centra na Virovima".

- Imamo još puno projekata koji su u pripremi, a, ono što svakako veseli, iza svakog projekta imamo nova radna mjesta, to je zalog za budućnost - rekla je Čolaković. M.Kokaj
Možda ste propustili...

BARANJSKA BICIKLIJADA

U subotu starta 8. Deer & Bike

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike