Osijek
ŽUPANIJA POTIČE PODUZETNIŠTVO

Aktivni javni pozivi za dodjelu potpora
Objavljeno 12. travnja, 2021.
Dva su aktivna paketa javnih poziva Osječko-baranjske županije za dodjelom potpora za poticanje razvoja malog i srednjeg poduzetništva na području županije. S početkom travnja objavljen je javni poziv poduzetnicima zbog otežanih uvjeta poslovanja izazvanih pandemijom bolesti COVID-19. Ovaj je poziv otvoren do 31. svibnja, a namijenjen je trgovačkim društvima, obrtima i zadrugama koji imaju najmanje jednog, a ne više od pedeset zaposlenih radnika, te imaju smanjenje prihoda za 50 posto i više u razdobljima ovisnim o datumu registracije u nadležni registar. Potpora pojedinom poduzetniku po ovom javnom pozivu može iznositi najviše do 10.000 kuna.

Objavljen je i javni poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za klastere (i druge oblike udruživanja poduzetnika) te poziv za podnošenje prijave za dodjelu potpora za savjetovanje i mentoriranje poduzetnika. Županija poziva i na podnošenje prijave za dodjelu potpora za informiranje i obrazovne aktivnosti na području županije tijekom ove godine, te na podnošenje prijava za dodjelu potpora za razvoj i primjenu inovacija.

Od ožujka otvoren je poziv za potpore poduzetništvu za pokretanje, razvoj i unaprjeđivanje poslovanja - namijenjene su za mikro, mala i srednja trgovačka poduzeća, obrte i zadruge koji posluju na području županije, minimalno tri mjeseca i imaju bar jednog zaposlenog, a koji su u razdoblju od 6. srpnja 2020. godine, primjerice, investirali u nabavu alata, strojeva, stručno osposobljavanje ili opremanje poslovnog prostora. Intenzitet potpore je do 50 posto troškova obavljenog ulaganja, a najviše do 50.000 kn za poduzetnike iz prerađivačke djelatnosti, odnosno do 25 posto troškova ulaganja, a najviše do 25.000 kuna za ostale djelatnosti, osim poljoprivrede, šumarstva, ribarstva i turizma.

Više informacija o javnim pozivima može se dobiti u Upravnom odjelu za gospodarstvo Osječko-baranjske županije. D.Kuštro
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike