Osijek
ČISTIJI I UREDNIJI OKOLIŠ

U općini Ernestinovo red uvode komunalac i poljar
Objavljeno 3. ožujka, 2021.
Općina Ernestinovo, u suradnji s općinama Čepin i Vuka, uspostavila je komunalno i poljoprivredno redarstvo na tom području kako bi pridonijela ljepšem izgledu naselja.

- Komunalno redarstvo nadzire uređenje naselja, odnosno održavanje čistoće i košnje javnih površina, korištenje javnih površina, skupljanje, odvoz i postupanje sa skupljenim komunalnim otpadom, uklanjanje otpada, snijega i leda s javnih površina, uklanjanje protupravno postavljenih predmeta, potom ruševne građevine, uvjete u kojima se drže životinje, a poljarska služba nadzire prostor izvan naselja, odnosno poljoprivredne površine i poljske putove, odbačen otpad u okolišu, pražnjenje septičkih jama u okoliš…. - pojašnjava Marijana Junušić, načelnica općine Ernestinovo.

Komunalni i poljoprivredni redar obilazit će naselja i ponajprije upozoravati mještane o kršenju komunalnog reda, potom ih zamoliti da uklone nedostatak, primjerice da pokose javnu površinu ispred kuće, očiste snijeg, uklone ambroziju, uklone drva, automobil ili poljoprivredne strojeve, građevinski materijal, vrate javnu površinu u prvobitno stanje… Dat će im rok za uklanjanje, a ako ne uklone nedostatak, komunalni redar može izreći novčanu kaznu.

-Mještani, ako imaju pitanja ili žele prijaviti problem na javnoj površini, trebaju kontaktirati komunalnog redara na 098/ 373-142 ili poljara na 091/603 3406. D.P.
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike