Regija
KAMPUS BUDUĆEG SVEUČILIŠTA

U bivšem “Gaju” 7 predavaonica, 29 soba, restoran
Objavljeno 22. veljače, 2021.
Uređen je i opremljen prostor za dječji vrtić s igralištem kapaciteta 60 djece u dvije smjene
SLATINA

U rekonstruiranom i uređenom dijelu kompleksa nekad uspješnoga drvnog kombinata "Gaj", u kome bi trebao zaživjeti obrazovni centar studentskog kampusa budućeg sveučilišta, održan je radni sastanak predstavnika Grada Slatine i Virovitičko-podravske županije s predstavnicima visokih odgojno-obrazovnih ustanova.

Uz vlasnika i investitora novouređenog prostora, direktora tvrtke RI-PETROL d.o.o. iz Rijeke Joze Kalema, na sastanku su bili gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić, stručni suradnik za projekte pri Upravnom odjelu za razvoj grada Slatine Branimir Kalanj, pročelnik Stručne službe Grada Slatine i direktor tvrtke Slatina plus d.o.o. Krunoslav Šarabok, prof. dr. sc. Miljenko Brekalo s Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, prof. Nevio Šetić sa Sveučilišta Jurja Dobrile u Puli, ravnatelj Instituta društvenih znanosti "Ivo Pilar" u Zagrebu prof. dr. sc. Željko Holjevac, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i drugi gosti.

Predstavljeni kompleks budućeg kampusa sastoji se od pet ekonomski nezavisnih cjelina. Sveučilišni dio čini sedam predavaonica ukupnog kapaciteta 330 mjesta, studentski dom - hostel visokog smještajnog standarda s 29 potpuno opremljenih dvokrevetnih soba s vlastitim kupaonicama i sanitarnim čvorovima za smještaj 58 studenata, s prostorom za učenje i provođenje slobodnog vremena budućih studenata, a osiguran je i administrativni prostor za dekanate te kabineti za nastavno osoblje. Uređen je i potpuno opremljen prostor za rad dječjeg vrtića s igralištem kapaciteta 60 djece u dvije smjene.

Restoran kapaciteta 200 sjedećih mjesta, zajedno s kuhinjom, opremljen je vrhunskom modernom opremom uz poštovanje svih propisanih uvjeta i standarda za pripremu i posluživanje hrane. Osim za korisnike kampusa, predviđeno je da to bude i restoran društvene prehrane za zaposlenike buduće tvornice koja se planira otvoriti u prostoru nekadašnjeg Gaja. Cijeli prostor opremljen je najmodernijim sustavom grijanja, hlađenja i ventilacije te sigurnosnom opremom, što će pridonijeti ugodnom i sigurnom boravku korisnika u kompleksu i dječjem vrtiću.

Osim predstavljanja prostora, razgovaralo se i o obrazovnim programima koje bi u Slatini na dislociranim studijima održavali Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka i zainteresirana veleučilišta, među kojima i Veleučilište u Virovitici.

Petar Žarković
kompleks
OBUHVAĆA 5

EKONOMSKI

NEZAVISNIH

CJELINA
Slatinska, ali i županijska i državna priča
Gradonačelnik Ostrošić u izgrađenom kompleksu vidi potentnu zonu zapošljavanja i razvoja, a prof. Brekalo iznimne uvjete za obrazovanje mladih koji nisu u mogućnosti zbog troškova studirati u nekom drugom gradu. Pohvale uređenju prostora bivšega Gaja i potporu projektu izrazili su prof. Šetić i virovitički gradonačelnik Kirin, uz napomenu da to mora biti županijska i državna, a ne samo slatinska priča. “Znanost mora biti usko povezana s politikom i gospodarstvom, i svi ti čimbenici moraju pridonijeti da ovaj studij uspije. Na svima nama je, na politici, da ove prostore stavimo u funkciju, da budu popunjeni, i upravo ovakvim projektima zadržat ćemo ljude da ostanu ovdje, otvoriti nova radna mjesta, omogućiti im da imaju kvalitetne uvjete za život, mjesta za djecu u vrtićima i siguran posao”, rekao je župan Andrović.
Najčitanije iz rubrike