Regija
MEĐUNARODNI DAN ZAGRLJAJA

Grljenje je dar koji usrećuje i ne košta ništa
Objavljeno 23. siječnja, 2021.
ČAĐAVICA - Učenici nižih razreda Osnovne škole "Davorin Trstenjak" Čađavica na različite su načine obilježili 21. siječnja, koji je američki svećenik Kevin Zaborney proglasio Međunarodnim danom zagrljaja 1986. godine, a koji je iste godine prvi put obilježen u Michigenu.

Učenici drugog i četvrtog razreda Područne škole Sopje pogledali su prigodni film i razgovorom osvijestili potrebu i značenje zagrljaja u sretnom odrastanju te u svakodnevnom životu. Vođeni učiteljicom Elvirom Bočkai, na satu likovne kulture oni su slikali zagrljaj s osobama koje su im drage i koje ih čine sretnima. Učenici prvog i trećeg razreda iste škole u razgovoru sa svojom učiteljicom Suzanom Jelić zaključili su da grljenje usrećuje, ponekad tješi, a nekad se ljudi žele osjećati sigurno u nečijem zagrljaju. Učenici su prstiće pretvorili u prijatelje koji se grle, razgovarali su o vrstama zagrljaja, a izradili su i plakat o zagrljajima. Učenici 1. i 2. razreda u Područnoj školi Noskovci, sa svojom učiteljicom Ivanom Job zaključili su da je zagrljaj prekrasan dar, ne košta ništa, a znači mnogo. Nakon prezentacije o značenju zagrljaja izrađivali su plakat s porukom, a za zadaću su imali zagrliti članove obitelji i uljepšati im dan.

Međunarodni dan zagrljaja sa svojim su učiteljicama obilježili i učenici u Područnoj školi Ilmin Dvor te u matičnoj školi u Čađavici. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike