Regija
OPĆINSKO VIJEĆE MAGADENOVCA

Lisec predsjednik, Kusturić zamjenik
Objavljeno 19. siječnja, 2021.
MAGADENOVAC


Općinsko vijeće Magadenovca donijelo je odluku o izdvajanju financijske pomoći Sisačko-moslavačkoj županiji.


Magadenovački vijećnici odlučili su izdvojiti 50.000 kuna iz općinskog proračuna, a na prijedlog općinskog načelnika Stjepana Živkovića. Prihvaćen je i načelnikov prijedlog da se općinski novac uplati na račun državnog proračuna Republike Hrvatske, a koji je Vlada otvorila za sanaciju posljedica potresa koji je pogodio gradove Petrinju, Sisak i Glinu te općine na području Sisačko-moslavačke županije. Također, Općinsko vijeće odlučilo je da se na potresom pogođeno područje uputi i jedan kontejner za stanovanje.


Za načelnikov prijedlog glasalo je svih deset vijećnika, a među njima i nezavisni Velibor Azenić, koji je prije donošenja odluke predložio da Općina Magadenovac potresom pogođenoj Banovini pošalje dva stambena kontejnera.


- Ponukan sam time što mnogi ne uplaćuju novac na Vladin račun, nego šalju konkretnu pomoć u obliku stambenih kontejnera. Smatram da bi to bilo ispravnije nego uplatiti novac na Vladin račun. No podržat ću većinu i ako se odluči za novac, neću biti protiv - rekao je Azenić.


U "obranu" načelnikova prijedloga stao je Dalibor Kalazić, vijećnik koalicijske liste HDZ-HSS-HSU.


- Da se ne misli da sam načelnikov čovjek, smatram da je novac potrebniji nego kontejneri za stanovanje. Prijedlog je korektan i ja sam za uplatu u državni proračun. Iako mnogi zloupotrebljavaju dodjelu pomoći, treba vjerovati Vladi - poručio je Kalazić.


Nakon što je u prosincu od posljedica zaraze koronavirusom preminuo predsjednik Općinskog vijeća Davorin Gašparić (koalicija HDZ-HSS-HSU), potvrđen je mandat novom vijećniku Marinku Čvrku, a izabran je novi predsjednik Marin Lisec, dosadašnji koalicijski potpredsjednik Vijeća. Za novog potpredsjednika OV-a Magadenovac izabran je Tomislav Kusturić, vijećnik vladajuće koalicije HDZ-HSS-HSU.


Donesena je odluka o visini naknade vijećnika. Članovi Općinskog vijeća za svoj rad u Vijeću imaju pravo na naknadu u iznosu od 500 kuna neto mjesečno. Naknada predsjednika Općinskog vijeća iznosi 750 kuna, a potpredsjednika 650 kuna neto mjesečno.
Na sjednici je donesena i odluka prema kojoj će Općina Magadenovac priključak na plinski distribucijski sustav fizičkim i pravnim osobama sufinancirati u iznosu od 3000 kuna. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike