Regija
SURADNJA GRADA ŽUPANJE I UHDDR-A

Za stradale novac,
odjeća, namještaj...
Objavljeno 14. siječnja, 2021.
ŽUPANJA - Gradski odbor Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Županja u četvrtak je preuzeo donaciju Grada koju će, uz pomoć prikupljenu od svojih članova i sugrađana, otpremiti na potresom pogođeno područje Sisačko-moslavačke županije.

Predsjedniku Udruge Goranu Lončareviću donaciju je uručio gradonačelnik Davor Miličević.

- Nastavljamo s pružanjem pomoći stradalima, čije su potrebe velike, o čemu trebamo svi zajedno voditi računa. Vrlo je važno ljudima na Banovini poslati poruku da će se pomagati konstatno i da neće biti zaboravljeni. Grad je već uplatio financijsku pomoć, dali smo i određeni dio u naturi, a sedam ćemo obitelji opremiti namještajem ukupne vrijednosti oko 200.000 kuna, preko tvrtke Tvin. Također ćemo poslati i brašno, šećer i stočnu hranu. Sada smo kupili radna odijela, čizme, majice i drugo što je ljudima potrebno. U prikupljanje pomoći dosta su se uključile i braniteljske udruge u gradu - kaže gradonačelnik Davor Miličević, najavivši da će Grad Županja i dalje pomagati. UHDDR prenamijenio je dio sredstava koje dobiva iz gradskog proračuna i usmjerio ih za kupnju potrebnog stradalima. Predsjednik UHDDR-a Županja Goran Lončarević ističe da su u dogovoru s ljudima koji su na terenu prikupljali higijenske potrepštine, kupili su velik broj grijalica, kuhala, produžnih kabela, najlona i drugoga za čim postoji potreba.

Zahvaljuje članovima Udruge i građanima koji su se odazvali, a prikupljena će pomoć u subotu biti dostavljena na potresom pogođeno područje. M.L.O.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike