Osijek
PROJEKT ZAPOŠLJAVANJA U OPĆINI ERDUT

Posao za 30 žena, skrb za 200 starih
Objavljeno 30. studenog, 2020.
Posao će naći 30 žena s područja općine Erdut, a skrb dobiti dvjestotinjak starijih, nemoćnih osoba kroz projekt za koji je načelnik općine Erdut Jugoslav Vesić potpisao ugovor o dodjeli nepovratnih sredstava. Riječ je o projektu "ZAŽELI i (p)ostani zaposlena žena II – projekt zapošljavanja žena na području općine Erdut", koji je odobren za financiranje iz EU socijalnog fonda.

- Partneri su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Osijek i Centar za socijalnu skrb Osijek, a razdoblje provedbe projekta je do 5. travnja 2022. godine. Vrijednost projekta je 2.718.680 kuna. Posao će naći nezaposlene žene s najviše završenom srednjom školom koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici - žene od 50 godina naviše, žene s invaliditetom, žrtve trgovanja ljudima ili obiteljskog nasilja, azilantice, mlade žene koje su izišle iz sustava skrbi i udomiteljskih obitelji, odgojnih zavoda, liječene ovisnice... - kaže Vesić.

Napominje da će se u sklopu projekta obrazovati i osposobiti žene iz ciljanih skupina koje će pružati potporu i starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima.

Osigurat će se i uvjeti za provedbu aktivnosti nabavom higijenskih potrepština te potrepština za održavanje kućanstava osoba za koje će žene skrbiti uz nabavu bicikala za pružateljice usluga. D.P.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ UPRAVNOG ODJELA ZA OBRAZOVANJE I MLADE OBŽ

Poslijediplomski studij uz potporu

ISTRANI DOŠLI PO NAŠA ISKUSTVA

Razmjena iskustva dviju europskih regija sporta

Najčitanije iz rubrike