Osijek
MUH OSIJEK: PROJEKT “AKTIVNA MIROVINA”

Za aktivnosti u koje će biti uključeno 500 umirovljenika namijenjeno 1,9 milijuna kn
Objavljeno 25. studenog, 2020.

Matica umirovljenika grada Osijeka ove je godine proslavila 74 godine postojanja i djelovanja. Dobre vijesti stigle su, kaže predsjednica Marija Sužnjević, u njihovu udrugu koja okuplja velik broj starijih osoba i najbrojnija je udruga umirovljenika na području grada Osijeka. Unatoč koronakrizi, nastavili su svoj rad, pripremu projekata te održavanje aktivnosti unutar udruge, a nedavno im je odobren veliki projekt.

- Želja nam je da i u ovim teškim vremenima budemo aktivni i dostupni našim članovima. Znamo da je osobama starije životne dobi potrebno druženje, da njima posebno teško pada samoća. Sretni smo i zadovoljni što smo uspjeli prijaviti neke velike projekte financirane iz europskih fondova, a posljednji je realiziran s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike s kojim sam potpisala financiranje projekta "Aktivna mirovina“ vrijedan 1,9 milijuna kuna. U sklopu njega dvije ćemo godine provoditi brojne aktivnosti, u koje će biti uključeno čak 500 umirovljenika - kaže Sužnjević.

Zadovoljna je Sužnjević i što su, nakon brojnih projekata u suradnji s Osječko-baranjskom županijom, Gradom Osijekom, Slagalicom, Volonterskim centrom, Crvenim križem Osijek i drugima, uspjeli realizirati ovako velik i značajan projekt.

- Prema našim saznanjima, ovo je prvi tako veliki projekt koji je jedna udruga umirovljenika na području Osijeka uspjela ostvariti. Hvala županu Ivanu Anušiću i Draganu Vulinu, predsjedniku Skupštine Osječko-baranjske županije što dugi niz godina surađuju s Maticom, hvala i Gradu Osijeku za prostore koje koristimo, a posebno hvala našim članovima koji su uključeni u naš projekt - poručuje predsjednica MUH-a Osijek.

Kao potpredsjednica Matice hrvatske Sužnjević je jako dobro upoznata sa svim problemima umirovljenika na razini države.

- Upozoravamo na potrebe i probleme umirovljenika, borimo se za njihova prava. Smatram da je utjecaj naše udruge na kvalitetu života umirovljenika veći od utjecaja umirovljeničkih političkih stranaka koje često žele ostvariti ponajprije svoje interese. Matica kao udruga bori se za sve umirovljenike i osobe starije dobi i zato je njezin rad prepoznat na području cijele Hrvatske. I kroz Nacionalno vijeće umirovljenika, koje je formirano u suradnji s premijerom Andrejom Plenkovićem kao savjetodavno tijelo, briga o svim starijim osobama je očita - smatra Sužniević. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike