Regija
ZBOG EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE

Otkazan je i Bal lipicanaca
Objavljeno 19. studenog, 2020.
ĐAKOVO

Zbog epidemiološke situacije Državna ergela Đakovo na svojim je mrežnim stranicama izvijestila o otkazivanju tradicionalnog Božićnog bala lipicanaca, svog najatraktivnijeg programa s konjima, jahačima i drugim sudionicima, a koji je u zatvorenoj jahaonici priređivala u prosincu, uz unaprijed rasprodane sve termine i gledalište.

- Izvještavamo o otkazivanju manifestacije Božićni bal lipicanaca 2020. i planiranog programa za 12. prosinca, a u cilju smanjenja mogućnosti širenja bolesti COVID-19 - izvijestili su iz Ergele. Tako je koronavirus izazvao da Đakovčani i brojni gosti ove godine ostanu uskraćeni za veliki spektakl u čijoj su glavnoj ulozi lipicanci koji uz igru svjetla, glazbe i pokreta tada pokazuju svu uvježbanost, dresuru, gracioznost u vožnji kočija. Prate ih jahači, vozači, dame u krinolinama i gospoda s manirima, a priča spektakla uvijek je uronjena u bajkovitu prošlost, dvorce, plemenitaše, dvorske balove, kraljevne... Božićni bal lipicanaca odmah je pronašao svoju publiku, svih dobi.

Svake godine pokazuje i sve mogućnosti novoizgrađene zatvorene jahaonice i njezine dvorane s gledalištem za konjičke predstave, ali i rad s konjima tijekom cijele godine, neovisno o vremenskim prilikama. Dok bi u jahaonici tekao Božićni bal, ispred nje bio bi adentski sajam.

- Sve rezervacije ulaznica koje su do sada izvršene, a nalaze se u programu rezervacija za 2020. godinu, planiramo prebaciti za prosinac 2021. godine. Broj slobodnih mjesta je ograničen - poručuju iz Državne ergele. Rezervacije ulaznica za Božićni bal za 2021. mogu se dostaviti na e-mail bozicnibal2021@gmail.com ili na broj mobitela 099 215 2379.

- Ako je rezrvacija već upisana u 2020., a nije otkazana, smatramo ju važećom i nije ju potrebno ponovno dostavljati - navodi voditeljica turističkih posjeta i poslova odnosa s javnošću pri Turističkom uredu ergele Silvija Butković. S.Župan
Možda ste propustili...

ŽUPAN DEKANIĆ PRIMIO I DARIVAO MALE NOGOMETAŠE

Uspješni limači NK-a Radnički

"DAVOR ŠOPLOHER – (NE)ZABORAVLJENI HEROJ!"

45 kilometara u sjećanje na ratnog zapovjednika

NADBISKUPIJSKA I FAKULTETSKA KNJIŽNICA

Simpozij Akvinski

Najčitanije iz rubrike