Regija
U SVIM OPĆINAMA

Sjećanje na žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje
Objavljeno 18. studenog, 2020.

ČAĐAVICA/SOPJE/NOVA BUKOVICA - Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje obilježava se u svim jedinicama lokalne samouprave na slatinskom području. 
U središtu Čađavice upaljene lampione uz prometnice položili su predstavnici udruga s područja općine Čađavica, općinski vijećnici, te načelnik Mirko Rončević.
Uz spomen ploču poginulim hrvatskim braniteljima i kod spomen-obilježja Zdenac života u središtu Sopja upaljene lampione položili su predstavnici Općine Sopje predvođeni načelnikom Berislavom Androšem i predsjednikom Općinskog vijeća Sinišom Hrgovićem.
Članovi Mladeži Općinske organizacije HDZ-a Nova Bukovica položili su upaljene lampione uz spomenik poginulim hrvatskim braniteljima u središtu Nove Bukovice.
Dužno poštovanje poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima iskazuje se na različite načine, uz obvezne lampione i molitvu, ali redovito uz poštivanje svih epidemioloških mjera kako se izražavanje pijeteta prema žrtvama Domovinskog rata ne bi pretvorilo u zdravstveni problem veći nego što ga već imamo.

Uz ogradu mjesne crkve sv. Terezije Avilske i ispred zgrade Općine u Mikleušu lampione su položili predstavnici Općine predvođeni načelnikom Milanom Dundovićem, predstavnici udruga te mještani. Uz crkvu su postavljeni simboli Vukovara, križ i vodotoranj.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

NAŠIČKO GRADSKO VIJEĆE JEDNOGLASNO

Poznati su dobitnici gradskih priznanja

ODJEK IZBORA NA LOKALNOJ RAZINI

Nikolić: Morat će biti bolja suradnja

OŠ VLADIMIRA NAZORA U ERASMUS+ PROJEKTU

Vinkovački osnovci ugostili španjolske vršnjake

Najčitanije iz rubrike