Osijek
MJESEC HRVATSKE KNJIGE

Manifestacija pod motom Razlistaj se
Objavljeno 18. listopada, 2020.
Mjesec hrvatske knjige obilježava se u Knjižnici Centra za kulturu Čepin. Ove godine posvećen je planetu Zemlji, u povodu 50. godišnjice obilježavanja Dana planeta Zemlje, pod motom Razlistaj se!, a voditeljica Knjižnice Marija Čačić navodi da će članovi cijeli Mjesec hrvatske knjige imati prilike posuditi knjige koje u naslovima sadržavaju naziv biljaka koje su izložili pod naslovom "(Raz)listaj književnost!"

- U Mjesecu hrvatske knjige možete i darovati vrijednu knjigu Knjižnici. Radionica medijske pismenosti "(Raz)listaj!" bit će u srijedu, 21. listopada, u 11 sati, a zbog epidemiološke situacije molimo sudionike da se prijave na telefon 381-307. U petak, 23. listopada, tradicionalno čitamo zajedno naglas "(Raz)listajući zajedno Stablo knjiga!". Pozivamo djecu viših razreda osnovnih škola da do 23. listopada dođu ispuniti poučan i zabavan upitnik u Nacionalnom kvizu za poticanje čitanja "Istraživači planeta Z". Dat ćemo sve od sebe kako bismo pokrenuli KljučČ-ić, čitateljski klub za mlade. Molimo zainteresirane mlade da nam se jave do 27. listopada, kada bismo u 18 sati održali prvi, inicijalni sastanak – najavljuje Čačić.

U studenome će biti izložena građa iz fonda Knjižnice o prirodnim ljepotama naše domovine, ekologiji i zaštiti okoliša “Listajmo diveći se ljepotama Hrvatske”, održat će se i radionica “Darovima Zemlje ususret adventu i Božiću”, a manifestacija će se završiti 13. studenoga, oprostom zakasnine za nevraćene knjige. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike