Regija
SVJETSKO PRVENSTVO MOTOKULTIVATORA

13. utrka motokultivatora: Motospektakl koji je Orahovicu učinio posebnom
Objavljeno 21. rujna, 2020.
Motokultivatori, motori, bicikli, kosilice, utrka trimerima - jedinstveno i atraktivno

Na motocross stazi Red vitezova Ružice grada Orahovica, uz pomoć ljubitelja motocikala iz Orahovice organizirali su 13. po redu Svjetsko prvenstvo motokultivatora. Motokultivatori, quadovi, motori te njihovi vozači dali su sve najbolje od sebe. Motori su ‘‘letjeli po zraku‘‘, a posebna atrakcija bila je utrka motokultivatora. Bilo je tu padova, guranja, atraktivnih poteza, odnosno svega onoga što ovaj događaj čini posebnim i jedinstvenim.

- Hvala vozačima motora koji su pristigli gotovo iz cijele kontinentalne Hrvatske, a isto tako i vozačima motokultivatora. Jedan sudionik došao je čak iz Italije, prešao je 650 kilometara, uzeo je godišnji odmor da bi došao kod nas - kaže predsjednik Reda vitezova Ružice grada Vlado Grgić.

- Održane su motocross utrke klase MX50 i MX65ccm za djecu u dobi do devet godina, zatim MX 350 i 125 i, naravno, vožnja seniora za kategorije MX250 i MX 450. Pripremili smo stazu kako smo najbolje znali - kaže Damir Hornung, jedan od ponajboljih Orahovčana na dva kotača, što je potvrdio i pobjedom. Najveća atrakcija bile su utrke guranja kosilica te trkača utrka s upaljenim trimerom na leđima, a natjecala su se i djeca na biciklima.

- Ovo s trimerima pripremili smo prvi put i pokazalo se zabavnim. Središnja utrka motokultivatora brojila je sedam sudionika, a ukupno je nastupilo 70-ak natjecatelja - kaže Grgić. Utrku su vozili i neka poznata imena poput nekadašnjeg prvaka Hrvatske Mirka Lovakovića i mlada vrhunska vozačica Virovitičanka Enola Šamu, što je ovom događaju dalo još jednu težinu. Ovo je događaj koji Orahovicu čini posebnom i jedinstvenom, i kapa dolje Vitezovima i ljubiteljima motora koji su uložili golem trud i bez mnogo sponzora gotovo sve sami organizirali do savršenstva.
Vladimir Grgurić

Možda ste propustili...

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike