Osijek
U RUŽINOJ 22 OTVOREN “MASKICA SHOP”

Nemet: U pedesetoj se može ispočetka
Objavljeno 17. rujna, 2020.
Ideju da u samome centru grada otvori prodavaonicu maskica za mobitele i druge slične opreme Osječanka Vlasta Nemet uspjela je provesti u djelo. Naime, jučer je u Ružinoj 22 otvoren “Maskica shop” s velikim izborom maskica, slušalica, punjača, zaštitnih stakala za mobitele, pa i satova i brojnih drugih primamljivih sitnica. Vlasnica nije mogla kriti zadovoljstvo što je svoj naum koji je “brusila” više od godinu dana - realizirala.

- Prije 15 godina radila sam kao trgovkinja i nisam se više željela javljati na oglase za posao jer sam uglavnom slušala o tome da sam prestara za rad, pa i da nisam dovoljno atraktivna. Zacrtala sam si da ću otvoriti svoju prodavaonicu, a ideju da to bude baš oprema za mobitele dobila sam u svojoj obitelji - priča 50-godišnja Vlasta pojašnjavajući da joj je itekako poznato da mladi nerijetko gube slušalice, trebaju punjače raznih vrsta ili pak nove maskice za mobitele za što velikog izbora, kaže ona, u samome centru nema. Stoga se odlučila baš za takvu vrstu artikala koji su potrebni svim generacijama i koji će svakako biti osvježenje na tržištu, a koji su kvalitetni te ujedno cijenom dostupni svakome. Planira i proširenje asortimana na mobitele, pa na električne romobile te naposljetku i na servis mobitela.

Iako ističe da do poticaja za samozapošljavanje nije došla glatko, svakome bi, dodaje, preporučila da se i u 50-im godinama života odvaži otvoriti vlastiti obrt, odnosno djelatnost.

- Treba imati volje i reći samome sebi da ništa nije nemoguće. Evo, ja sam nakon dosta “papirologije” dobila poticaje i uspjela otvoriti prodavaonicu kakvu sam željela. Mislim čak da neću stati samo na tome - otkriva nam pojašnjavajući da joj je u planu ljetnu sezonu provesti u Makarskoj gdje bi u pokretnoj kućici otvorila prodavaonicu s jednakim asortimanom kao i u Ružinoj. Ni jednoga trenutka, naglašava, nije planirala otići iz Osijeka, odnosno iz Hrvatske, jer se i ovdje, kaže, uz volju i upornost sve može postići.
M. Mihelić
Osim maskica, u ponudi su i brojne vrste slušalica, punjača, zaštitnih stakala za mobitele, pa čak i satova
15

godina Vlasta Nemet provela je na Zavodu za zapošljavanje i neuspješno je pokušavala pronaći posao trgovkinje
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike