Osijek
KORONA OMELA INVESTICIJE

Do poliklinike u zgradi Kožare tek od proljeća?
Objavljeno 11. rujna, 2020.
Prije točno 20 mjeseci osječka je Kožara, nakon 47 propalih pokušaja prodaje, dobila novoga vlasnika. Tada smo objavili kako je nekadašnja Osječka tvornica koža prodana za 220.000 eura. Poznatu zgradu u osječkom Donjem gradu, u kojemu je nekada bila smještena tvornica, kupila je tvrtka Projekt Slavonija Zagreb, iza koje je mr.sc. Hrvoje Pezo, predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine i suvlasnik zagrebačke dentalne poliklinike Ars Salutaris. Sam Pezo za Glas Slavonije tada je odbio komentirati planove za ovaj objekt najavivši kako će o svemu uskoro održati konferenciju za novinare. No, to se nije dogodilo, a u međuvremenu nastupila je epidemija koronavirusa koja je u potpunosti zaustavila i turizam i investicije.

Stoga smo samog Pezu nedavno iznova upitali kakvi su planovi s objektom. Predsjednik Hrvatske komore dentalne medicine priznao nam je kako su ulaganja taman trebala početi ovoga proljeća, ali kako ga je u tome omela karantena, no i kako se nada da bi se situacija smirila do ožujka 2021., kada bi počela ulaganja. Naime, iako Pezo nikada nije želio komentirati svoje planove za objekt koji se prostire na 15.000 četvornih metara, odnosno 1,5 hektara, neslužbeno doznajemo da je plan u prostoru Kožare urediti veliku dentalnu polikliniku koja bi postala centar zdravstvenog turizma ovoga dijela Hrvatske. Podsjetimo kako je prošle godine iza razvoja Osječko-baranjske županije, ali i cijele Slavonije kao destinacije zdravstvenog turizma stala i Županija, a prema riječima Marcela Medaka, predsjednika Zajednice zdravstvenog turizma Hrvatske gospodarske komore, Hrvatska ima specijalne bolnice i lječilišta koja koriste prirodne ljekovite činitelje, a to je okosnica ponude zdravstvenog turizma koju treba iskoristiti. - Naši resursi su toplice koje imamo, počevši od Daruvarskih, preko Lipika, pa do Bizovačkih toplica i u kombinaciji s kvalitetnom slavonskom gastroponudom i dodatnim sadržajima kao što su kupališni programi, rekreacija, vožnja biciklima, doista imamo što punuditi potencijalnim turistima - zaključio je tada Medak.

Podsjetimo da je već ranije prodana zgrada na Donjodravskoj obali, koja se prostirala na 488 ‘kvadrata‘, a prema planovima za ovu zgradu u nju bi, navodno, trebao biti smješten privatni dom za stare i nemoćne. N.Z.Eberhard
Najčitanije iz rubrike