Osijek
RIJEKA LJUBAVI

Obiteljski doručak dobilo 210 korisnika
Objavljeno 7. kolovoza, 2020.
Humanitarna udruga Rijeka ljubavi jučer je podijelila pakete obiteljskog doručka za 70-ak obitelji, pa je tako hranom pred istekom roka zbrinuto više od 210 članova obitelji u socijalnoj potrebi.

“Jedina smo humanitarna udruga u Republici Hrvatskoj, a i šire, koja svakodnevno dijeli obiteljski doručak i zahvaljujući Vladi RH i Ministarstvu poljoprivrede uspjeli smo podijeliti 154 tone hrane pred istekom roka, u iznosu od 1.300.000 kuna, zaključno s 31. srpnja 2020. Na našu veliku radost, ta količina hrane pred istekom roka nije bačena u smeće, smanjili smo zagađenje okoliša i podijelili hranu obiteljima u socijalnoj potrebi, kojima je to jedini obrok u danu”, istaknula je predsjednica udruge Štefica Čučak.

Hranu su donirali Konzum plus d.o.o. sa svojih devet poslovnica, SPAR Hrvatska, koji svakodnevno preko aplikacije Banka hrane donira mirisni svježi kruh... “Nažalost, još uvijek ima onih koji bacaju hranu pred istekom roka iako je Ministarstvo poljoprivrede izdalo naputak da se to ne smije. Želimo objediniti sve donatore i proširiti djelovanje kako bi bilo što manje gladnih”, zaključila je Čučak. I. Alilović
Možda ste propustili...

TKO NIJE NIŠTA NAUČIO NA POUČNOJ STAZI?

Pleša: Vandali uništavaju sve što im se nađe na putu

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

Najčitanije iz rubrike