Osijek
DJEČJI KREATIVNI CENTAR DOKKICA

Prijave za kazalište potlačenih
Objavljeno 7. srpnja, 2020.
Dječji kreativni centar provodi projekt "Mir je moj đir“ u sklopu Poziva za prijavu projekata udruga u području prevencije nasilja nad djecom i mladima i među njima, financiranog sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. U ovogodišnji će projekt Dokkica uključiti učenike srednjih škola grada Osijeka i kroz metodu Kazališta potlačenih interaktivno obrađivati teme vezane uz nasilje među djecom i mladima i druga rizična ponašanja.

Stoga iz Dokkice pozivaju zainteresirane učenike srednjih škola na uključivanje, a projektne aktivnosti u kojima će sudjelovati trajat će od kolovoza 2020. do ožujka 2021. godine. One obuhvaćaju edukaciju o metodi kazališta potlačenih i edukaciju o emocionalnim posljedicama međuvršnjačkog nasilja (kolovoz 2020.), organizaciju i provedbu tribine za vršnjake (rujan 2020.),

osmišljavanje i provedbu online kampanje (rujan - listopad 2020.), radionice kazališta potlačenih (listopad – prosinac 2020.), održavanje predstava u srednjim školama (siječanj – ožujak 2021.) i obilježavanje važnih datuma.

Za prijavu je potrebno ispuniti kratki online obrazac na poveznici https://forms.gle/MDYZJsK3eRpbecJQ6. Broj je sudionika ograničen, a prijave se primaju do 25. srpnja.

Inače, kazalište potlačenih ili forum kazalište je interaktivna kazališna forma gdje angažirana publika preko dijaloga i intervencija na sceni pronalazi rješenja prezentiranih društvenih problema. Izvode se kratke predstave u trajanju od otprilike 20 minuta, a nakon završetka predstave publika se uključuje na način da dolazi na scenu i mijenja tijek predstave predlažući rješenja. I.R.G.
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

Najčitanije iz rubrike