Osijek
ČEPINSKA UREDNOST I OSJEČKI VODOVOD POTPISALI SPORAZUM O POSTUPKU PRIPAJANJA

Čepincima od iduće godine jeftinija voda
Objavljeno 2. srpnja, 2020.
U čepinskoj vijećnici jučer je potpisan Sporazum o postupku pripajanja Urednosti d.o.o. Vodovodu Osijek, što znači da će djelatnici Urednosti prijeći u Vodovod, a Čepinci bi trebali od 1. siječnja 2021. imati jeftiniju vodu, po cijeni kao i potrošači u Osijeku.

Potpisivanju su nazočili gradonačelnik Ivan Vrkić, načelnik Čepina Dažen Tonkovac sa zamjenicima Matejom Kalajžić i Ivanom Žeravicom, te direktor Urednosti Željko Barišić i član Uprave - direktor Vodovoda Ivan Jukić.

Vrkić je kazao da rade na stvaranju jedinstvenog standarda za ljude koji žive u Osijeku i okolici. "Ovo je jedno od spajanja Općine Čepin i njezina komunalnog poduzeća i osječkog. Zahvaljujem obojici direktora što su odradili sve tehničke elemente da bismo mogli ovaj posao odraditi pošteno i završiti ga", kazao je Vrkić.

​Tonkovac je izjavio kako mu je bilo bitno da djelatnici Urednosti ne ostanu bez posla, i Vodovod je ispunio dogovor za tih 17 zaposlenika da prijeđu u Vodovod. "Drugi moj uvjet bio je da cijena vode bude ista na cijelom području koje preuzima Vodovod Osijek. Razlika je to nekoliko kuna po kubiku vode. Nismo mi mještane pljačkali skupljom vodom, nego smo mi otkupljivali vodu, a u mreži naselja Čepin je bio gubitak od 35%", kazao je Tonkovac najavljujući da će Vodovod ​rekonstruirati mrežu.
D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike