Regija
NAŠIČKI GIMNAZIJALCI U MEĐUNARODNOM PROJEKTU

Učenici upozoravaju na ponašanje u prometu
Objavljeno 3. lipnja, 2020.

NAŠICE - Učenici 1.a i 2.b razreda Opće gimnazije Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice uz voditeljicu projekta, prof. Mirelu Rukavina-Sabo, sudjelovali su na međunarodnom projektu "Your Ideas Your Initiatives 2020: Road Safety Actions for a Better Environment" radi osvješćivanja odgovornih i rizičnih ponašanja pješaka u prometu i upoznavanja sudionika s prevencijom nepoželjnih oblika ponašanja u prometu. U projektu su sudjelovale škole iz 32 države među kojima je odabrana i našička škola kako bi predstavljala Hrvatsku.



Cilj ovog projekta je smanjenje broja stradalih pješaka na cestama te je usmjeren na osvješćivanje odgovornih i neodgovornih oblika ponašanja mladih u svakodnevici, posebice na putu do škole, te na prevenciju rizičnih ponašanja. Kako se projekt odvijao tijekom nastave na daljinu, učenici su radi realizacije projekta koristili i niz digitalnih alata s pomoću kojih su izrađivali videomaterijale, prezentacije o poželjnim i nepoželjnim ponašanjima pješaka, web-postere sa snažnim sloganima, digitalne stripove, umne mape, osmišljavali kvizove, upitnike, ankete, kreativno pristupali idejnim rješenjima stvarajući plakate te crtajući stripove i crteže. Najbolje tri škole u ovom međunarodnom projektu osvojit će laptope za školu, a osim kreativnosti u provođenju projekta vrednovat će se i utjecaj projektnih aktivnosti na lokalnu zajednicu.



Voditeljica projekta Rukavina-Sabo istaknula je kako su učenici SSIK-a Našice mogli i na ovaj način proširiti svoje spoznaje o odgovornom ponašanju pješaka, a vjeruje kako će u budućnosti moći i predvidjeti određene opasnosti te ih spriječiti. M.Ku.

 

Možda ste propustili...

RADIONICA U POVODU FESTIVALA ZNANOSTI

Fakultet ojačao vezu s društvom

POZVANI NA DOSTAVU PISMA NAMJERE

Štitar je poslovnu zonu ponudio poduzetnicima

“LJEŠNJOMEDSKA RAPSODIJA MOGA KRAJA” - RADIONICA U SLATINI

Gastrosuvenir od meda, lješnjaka i čokolade

Najčitanije iz rubrike