Regija
ODRŽAN SASTANAK ODBORA 55. VINKOVAČKIH JESENI

U pripremi više scenarija za Jeseni
Objavljeno 27. svibnja, 2020.
VINKOVCI


‘‘Jeseni su, milo janje moje, barem da su u godini troje‘‘, uvijek se pjevalo na vinkovačkim ulicama. Hoće li se pjevati i ove godine od 11. do 20. rujna, u vrijeme 55. Vinkovačkih jeseni, ostaje vidjeti zbog pandemije koronavirusa.


Podsjećamo da je tema ovogodišnjeg otvorenja ‘‘Curo draga iz sokaka moga", prema stihu iz pjesme ‘‘Milovo sam" Ivana Kozarca. Prema riječima autora ceremonije otvorenja Marka Sabljakovića, važno je donijeti sliku Slavonije i njezina nekadašnjeg života, ali i ljudi koji su nam u nasljedstvo ostavili sve ono bogatstvo koje danas imamo u Slavoniji. Scenarij naglašava ljubav kao univerzalnu pojavu, pojavu inspiriranu svevremenskom ljubavi Marije i Ivana Kozarca, pa će u prigodi svečanog otvorenja ta ljubav vezati Vinkovce s Jesenima, Jeseni s tradicijom, a tradiciju sa životima ljudi.
- Spremamo nekoliko scenarija kako bismo bili spremni održati Jeseni u skladu s mogućim ograničenjem javnih okupljanja. Vjerujemo da ćemo moći održati sve temeljne priredbe, no spremni smo i na moguća ograničenja. Sigurnost i zdravlje građana moraju biti na prvom mjestu i jasno je da će sve ovisiti o epidemiološkoj situaciji u rujnu - rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić, predsjednik Organizacijskog odbora. M.K.
Možda ste propustili...

POČINJE GRADNJA OBILAZNICE BELOG MANASTIRA

Centar grada bez tranzita

OD RUJNA ĆE U SVOM PROSTORU BORAVITI 42 DJECE

Sopje prvi put ima dječji vrtić

BELIŠĆANSKO VIJEĆE IZGLASALO PETI REBALANS PRORAČUNA

Do projekata i uštedama na plaćama zaposlenika Grada i gradonačelnika

Najčitanije iz rubrike