Regija
NAPREDUJE PROJEKT “SIGURAN PJEŠAK”

Sagrađeno više od 30 km staza
Objavljeno 26. svibnja, 2020.
ĐURĐENOVAC

U općini Đurđenovac provodi se projekt Siguran pješak kojim je obuhvaćeno svih 14 naselja, a trenutačno se završavaju radovi na stazi u Radničkoj ulici, u Šaptinovcima, Našičkoj ulici u Klokočevcima te Ulici braće Radić u Našičkom Novom Selu. Vrijednost radova je milijun kuna, od čega je Općina Đurđenovac osigurala 700.000 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova izdvojilo je 200.000, a Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja 100.000 kuna. Općina Đurđenovac još je 2017. godine pokrenula projekt gradnje pješačkih staza u naseljima radi veće sigurnosti sudionika u prometu. Neka naselja uopće nisu imala pješačku stazu, a u nekima su staze u jako lošem stanju te stanovnicima stvaraju velike probleme, pogotovo djeci koja pješače do škole.

Zbog velikog posla i troška realizacija projekta odvija se u fazama prema programu prioriteta, tako da je gradnja pješačkih staza na red prvo došla u naseljima s gusto naseljenim ulicama kroz koje prolaze glavne prometnice. Prve pješačke staze sagrađene su u Ulici Petra Svačića, u Đurđenovcu te u Bukvičkoj ulici, u Sušinama. Sagrađene su staze i u prometnim ulicama u naseljima Beljevina, Bokšić, Gabrilovac te Ličko Novo Selo. Uz to što su dale veću sigurnost za pješake, nove su staze pridonijele urbanijem izgledu sela.

Načelnik Općine Hrvoje Topalović kaže da projekt napreduje predviđenom dinamikom. Dosad je sagrađeno više od 30 kilometara pješačkih staza, a sve su presvučene asfaltnim slojem. Inače, vrijednost cjelokupnog projekta Siguran pješak iznosi 12 milijuna kuna. Da bi osigurala sredstva, Općina se prijavljuje na natječaje ministarstava. - Općina ima 14 naselja i sigurno da ne može sama sagraditi pješačke staze. Ovaj je projekt iznimno važan, jer je usmjeren prema sigurnom i normalnom životu stanovnika općine Đurđenovac - kaže načelnik.

Nakon radova u Šaptinovcima, Klokočevcima i Našičkom Novom Selu, nastavit će se s realizacijom ovog projekta i u drugim naseljima općine Đurđenovac. S. Fridl
Možda ste propustili...

FOTOGRAFIJE PRIMAJU DO 12. SVIBNJA

Bioraznolikost - fotonatječaj

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

Najčitanije iz rubrike