Regija
KRIZME NAJESEN

Prva pričest idući mjesec
Objavljeno 18. svibnja, 2020.
ĐAKOVO - Hoće li, kada i u kojem opsegu prilagođavanja situaciji, a s obzirom na popuštanje protuepidemijskih mjera vezanih uz pandemiju koronavirusa, biti slavlja prve pričesti i krizme - pitaju se roditelji ovogodišnjih prvopričesnika i krizmenika u Đakovu. Odgovor na to dala je u svojim ovotjednim obavijestima đakovačka Župa Svih svetih na svojim mrežnim stranicama.

- Slavlje prve pričesti planiramo po školama na dvije svete mise, sredinom mjeseca ipnja. Stoga, danas, u utorak, 19. svibnja, pozivamo roditelje djece Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, a 20. svibnja roditelje djece Osnovne škole Vladimira Nazora u 19.30 sati u župnu dvoranu, na susret i dogovor - pozvali su iz župe Svih svetih.

U gradu je i treća osnovna škola - Osnovna škola Josipa Antuna Čolnića, kao i druga đakovačka župa, Župa Dobrog pastira, što također ima dio prvopričesnika i krizmenika.

- Slavlje sakramenta krizme neće biti kako je planirano na Duhove 31. svibnja, nego se pomiče za jesen – još ne znamo točan datum. No pozivamo prvopričesnike, krizmanike i njihove obitelji da redovito dolaze na nedjeljne svete mise - navode u obavijesti iz Župe Svih svetih.
S. Župan
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike