Osijek
“OSTANI KUĆI I KAZALIŠTE UKLJUČI”

U nedjelju, 17. svibnja, predstava “Bijeli jelen”
Objavljeno 16. svibnja, 2020.
Dječje kazalište Branka Mihaljevića nastavlja s programom "Ostani kući i kazalište uključi", u kojemu prikazuju predstave na Osječkoj televiziji i online na svojoj službenoj facebook-stranici.

Ove nedjelje, 17. svibnja, u 10.30 na Osječkoj televiziji i na facebook-stranici kazališta na rasporedu je višestruko nagrađivana predstava "Bijeli jelen" koju je prema romanu Vladimira Nazora dramatizirala i režirala Tamara Kučiović.

Priča o sirotoj i malenoj, ali hrabroj i odlučnoj djevojčici Anki i njezinu susretu sa životinjskim svijetom poznata je svima. U ovoj verziji priče Anku je u šumu protjerao knez Bodo jer mu je upropastila lov i oslobodila Jelena i Košutu. Dirnuti sudbinom protjerane djevojčice, Jelen i Košuta smiluju se te odluče usvojiti Anku koja će zamijeniti njihovo mladunče koje su ubili lovci. U šumi započinje Ankin proces sazrijevanja i spoznaje te se na putu bogatom sretnih i nesretnih avantura susreće s Vukovima, Pticama, Medvjedom te, na kraju, i mladim knezom Ulrikom koji će je vratiti u svijet ljudi kojemu pripada i pružiti joj ljubav, toplinu i sigurnost životnog partnera koju u životinjskom svijetu nije mogla dobiti.

Inače, u subotu, 16. svibnja, u repriznom terminu u 15.30 emitirat će se predstava Pepeljuga. E.N.
Možda ste propustili...

OSIJEK DOMAĆIN PRVOG ECO CITY WASTE FESTA

I otpad može pružiti zabavu

PLANINARSKO DRUŠTVO ZANATLIJA

Ponovno na Podunavski pješački put u nedjelju

ECO CITY WASTE FEST

U Osijeku prvi Festival otpada

Najčitanije iz rubrike