Kultura
NASTAVLJAJU S KONCERTIMA U VAŠEM DOMU

Zagrebački solisti sviraju za vas
Objavljeno 8. travnja, 2020.
Zagrebački su solisti 15. ožujka, otkako je na snagu stupila zabrana javnih okupljanja i sveopće otkazivanje koncerata, na svojoj Facebook i YouTube stranici započeli seriju Koncerti u vašem domu, u kojoj svaka dva dana prenose dosad neobjavljene snimke s nedavnih koncerata. Jedna od tih je i svjetska praizvedba Prve simfonije u C-duru, Op. 21 L. van Beethovena u obradi za gudače, koju je posebno za Zagrebačke soliste napravio njihov koncertni majstor, Sreten Krstić.


Pokrenuli su i seriju solističkih koncerata - kratkih javljanja na Facebooku. Tijekom 12 večeri, svaki dan u 20 sati, predstavit će se jedan član Zagrebačkih solista uz prigodnu poruku i petominutnu skladbu po izboru. Na Veliki petak, 10. travnja, uživo će svirati Sreten Krstić, i to legendarni violinski solo iz Bachove Pasije po Mateju - Erbarme dich.
Čim mogućnosti dopuste, Zagrebački solisti započet će održavati nastupe, u skladu s mjerama koje će tada vrijediti, te će zasigurno pronaći načina da i u ovim trenutcima pomognu u obnovi oštećenih zgrada grada Zagreba, ponajprije koncertnih dvorana, koje su i najvažniji element glazbene kulture grada, ne zaboravljajući ni svoju vjernu publiku. N.Vek.
Možda ste propustili...

NATJEČAJ ZA NAJLJEPŠE DOMOLJUBNE STIHOVE

Najbolji Ante Ćurić iz Bjelovara

Najčitanije iz rubrike