Regija
ODOBRENJE SENATA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Na jesen u Virovitici
studij Drvna tehnologija
Objavljeno 6. travnja, 2020.
VIROVITICA - Senat Sveučilišta u Zagrebu od akademske 2020./2021. godine odobrio je izvođenje stručnog studija Drvna tehnologija u Virovitici. Prvi semestar moći će upisati do 40 studenata, a studij će trajati šest semestara. Njegovim završetkom studenti će steći naziv stručnog prvostupnika drvne tehnologije. Studij će biti održavan u prostorima Visoke škole i Panonskog drvnog centra kompetencija. Nositelj organizacije i izvođenja nastave na stručnom studiju je Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Sa završetkom studija prvostupnici imaju mogućnost nastavka studiranja na nekom od diplomskih ili specijalističkih studija Šumarskog fakulteta u Zagrebu ili drugih fakulteta.

- Drvo je izazovan, raznovrstan i obnovljiv prirodni materijal koji čini važan potencijal hrvatskoga gospodarstva. Uporaba novih tehnologija povećava učinkovitost proizvodnje i čini drvnu struku profitabilnom. Zbog svoje sirovinske osnove Hrvatska ima realne mogućnosti povećanja proizvodnje drvnih proizvoda, sve s ciljem povećanja prodaje i izvoza te smanjenja uvoza finalnog drvnog proizvoda – poručuju sa Šumarskog fakulteta u Zagrebu. Dodaju kako će stručni prvostupnik biti osposobljen za vođenje proizvodnje u svim fazama obrade i tehnološkog procesa, za rad u pripremi i planiranju proizvodnje, kontrolu kvalitete proizvoda i proizvodnje.

Posebna će znanja imati u primjeni računala u konstruiranju i terminiranju proizvodnje te uvođenju i programiranju složenih procesa uz računalnu potporu. V.G.
Suradnja s europskim sveučilištima
Pristupnicima drvne tehnologije bit će omogućena horizontalna pokretljivost unutar područja biotehničkih znanosti te između europskih sveučilišta s kojima Sveučilište u Zagrebu i Šumarski fakultet imaju ugovor o suradnji. Studij završava prikupljanjem 180 ECTS bodova odnosno polaganjem svih propisanih ispita, obavljenom stručnom praksom te izrađenim završnim radom. A ono što je najvažnije, drvni sektor u Hrvatskoj ima veliku potrebu za visokoobrazovanim stručnjacima, tako da će velik broj prvostupnika imat svoje mjesto na tržištu rada.
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

9. OBRTNIČKO-GOSPODARSKI SAJAM

Predstavit će i kovački zanat

AKCIJOM “DRAGOVOLJCI ZA NAJMLAĐE”

UDVDR Slatina prikupio je novac za analizator CRP-a

Najčitanije iz rubrike