Regija
ODLUKA ILOČKOG STOŽERA

Propusnice i za kretanje unutar gradskih naselja
Objavljeno 27. ožujka, 2020.
Josip Kovač kaže kako su svi građani koji su dostavili zahtjev na vrijeme dobili propusnice
ILOK

Na temelju dodatne upute i pojašnjenja Odluke o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj od strane Stožera civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije, iločki Stožer civilne zaštite obavijestio je stanovnike Iloka kako su im propusnice potrebne i za kretanje unutar grada.

To znači kako propusnicu trebaju imati svi koji žele iz prigradskih naselja Bapska, Šarengrad i Mohovo doći u Ilok, ili za bilo koju drugu migraciju unutar gradskih naselja. Za građane koji napuštaju prebivališta zbog vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci ili starijim osobama, ili kupnje hrane i osnovnih potrepština, propusnicu izdaje Stožer civilne zaštite Grada Iloka.

Josip Kovač, načelnik Stožera, rekao nam je kako takvu odluku temelje na odluci koja jasno propisuje da svi koji napuštaju mjesto prebivališta moraju dobiti propusnice.

- Nema nikakvih problema, funkcionira online izdavanje propusnica i svi naši građani koji su dostavili zahtjev dobili su ih na vrijeme. Nikoga nismo odbili i sve je primjereno organizirano - naveo je Kovač.

Potvrdio je kako se Iločani pridržavaju propisanih mjera i prilagođavaju se situaciji na najbolji mogući način.

- Dva puta dnevno, ujutro i popodne, obilazimo sve poslovne subjekte: kafiće, restorane, frizerske salone, trgovine... Imamo približno 80 pravnih subjekata, šaljemo dnevno izvješće stožeru i mogu sa zadovoljstvom reći kako se od prošloga petka, kada smo i počeli s obilaskom, svi korektno pridržavaju donesenih mjera i nije zabilježen ni jedan slučaj njihova kršenja - istaknuo je Kovač.

Uime Stožera civilne zaštite Iloka pohvalio je sugrađane, navodeći kako policija patrolira u večernjim satima, posebice na mjestima poput trgova i parkova, no prigovora nemaju, jer se Iločani pridržavaju svih mjera. Naveo je kako su u redovnoj komunikaciji sa županijskim stožerom, a sve nove obavijesti pravovremeno javnosti plasiraju preko lokalnih medija, službene stranice Grada Iloka, društvenih mreža i oglasih ploča.

- Crveni križ ima dovoljno volontera, neki su se uključivali samoinicijativno. Proteklih su dana čistili snijeg i redovito obilaze stare i nemoćne kojima je potrebno donijeti osnovne potrepštine i lijekove - rekao je.

Poručio je kako su i gradske službe i Stožer civilne zaštite na raspolaganju građanima te čine sve kako bi zajedničkim snagama život u otežanim uvjetima što bolje funkcionirao.

Dragana Korpoš
pohvala
Iločani se

pridržavaju

svih mjera
DOSTAVA SVEGA POTREBNOG IDE NEOMETANO
Građanima Iloka i mještanima pripadajućih naselja obratila se i gradonačelnica Marina Budimir, navodeći kako se dostava svega potrebnog prema Iloku odvija nesmetano. Dnevne migracije službi zdravstvene i veterinarske zaštite, medija, stanovnika koji trebaju hitnu medicinsku skrb te putovanje na posao, također se odvijaju nesmetano.

“Ostanite doma, nastojte provoditi vrijeme unutar kuće i svoga dvorišta. Susjedima koji su stariji i nemoćniji pomozite nabavom najpotrebnijih stvari, pri tome pazeći da i tu kontakt ostane ograničen, a ako znate da nekome treba pomoć koju vi ne možete osigurati, javite se ravnatelju iločkog Crvenog križa”, poručila je gradonačelnica, uz zaključak kako je nužno smanjiti socijalne kontakte.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike