TvObzor
TROUBLE IN TOWN

Coldplay predstavili orvelovsku viziju svijeta u novom videospotu
Objavljeno 20. ožujka, 2020.
Sav prihod od emitiranja pjesme i videospota inspiriranog “Životinjskom farmom” Georgea Orwella bit će proslijeđen u humanitarne svrhe

Coldplay su prošlog tjedna objavili intrigantan videospot za pjesmu "Trouble In Town". Inspirirana "Životinjskom farmom" Georgea Orwella, redateljica Aoife McCardle radnju je smjestila u distopijski svijet naseljen životinjama, uključujući svinje političare i prepredene lisice koje "operiraju" ulicama.

Sav prihod od emitiranja pjesme i videospota podijelit će se između dviju organizacija: Innocence Project, koja djeluje na poništavanju pogrešnih osuda u SAD-u, i ACFS, dobrotvorne organizacije za pomoć djeci u Južnoj Africi, od kojih su neka sudjelovala u snimanju vokala za originalnu pjesmu.

Pjesma "Trouble In Town" objavljena je na osmom studijskom albumu popularnog britanskog sastava, koji je već predstavljen singlovima "Orphans", "Arabesque", "Everyday Life", "Daddy", "Cry Cry Cry" i "Champion of the World".

Dvostruki album "Everyday Life", koji čine dva konceptualna djela "Sunrise" i "Sunset", objavljen je krajem listopada putem etiketa Parlophone/Atlantic na CD-u, vinilu, kaseti i u digitalnom obliku. Premijerno je predstavljen ekskluzivnim koncertima na otvorenom u Jordanu i etiketiran kao njihov kreativno najpustolovniji uradak dosad, a trenutačno se nalazi u top 5 najprodavanijih inozemnih albuma u Hrvatskoj. Šesnaest dirljivih, intimnih pjesama bavi se temama ljubavi, rata, rasizma, vjere, kontrole oružja, prijateljstva, klimatskih promjena te policijske brutalnosti.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

BRITANSKI DOKUMENTARNI FILM

Pokaži mi sliku: Priča o Jimu Marshallu

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

Najčitanije iz rubrike