Regija
DAN CIVILNE ZAŠTITE

Predstavljeni Vatrogasna zajednica, Radio klub, Policijska uprava, HGSS, PP Belišće i GDCK
Objavljeno 29. veljače, 2020.
BELIŠĆE - U povodu Međunarodnog dana civilne zaštite, Stožer civilne zaštite grada Belišća organizirao je jučer već tradicionalnu prezentaciju rada i opreme Područnog ureda Državne uprave za zaštitu i spašavanje i ostalih redovitih snaga iz sustava civilne zaštite Grada Belišća.Događaj je počeo svečanom sjednicom Stožera civilne zaštite i službi sustava, a nakon toga i smotrom Postrojbe civilne zaštite Grada Belišća, koju je postrojio načelnik Stožera civilne zaštite na području grada Belišća i zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić. Čestitavši Međunarodni dan civilne zaštite, ujedno i nacionalni Dan civilne zaštite, te pozdravivši okupljene, Varžić je i ove godine pripadnicima zahvalio na nesebičnom radu i spremnosti uključenima u ovaj sustav, ali i poručio kako gradski stožer posljednjih dana zbog pojave koronavirusa pomno prati i provodi smjernice nacionalnog stožera, koji je pak određene zaključke spustio na županijske, ali i lokalne razine na daljnje postupanje.

Najatraktivniji dio događaja i ove je godine bio predstavljanje opreme sudionika sustava, koje je održano ispred i unutar zgrade gradske uprave Belišća. Tom prigodom svoju opremu i rad predstavili su Vatrogasna zajednica grada Belišća, članovi Radio kluba, Odjel za prevenciju i Protueksplozijski odjel Policijske uprave, Hrvatska gorska služba spašavanja Stanica Osijek, Policijska postaja Belišće i Gradsko društvo Crvenog križa Valpovo. Njihovim predstavljanjem, koje je obavljeno na vrlo zanimljiv i dojmljiv način, posebno su bila oduševljena djeca koja pohađaju Dječji vrtić Maslačak Belišće, ali i učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće.

Oni su se ovom prilikom upoznali s načinom zaštite i spašavanja ljudi i imovine u slučaju katastrofe ili veće nesreće na području grada Belišća, kao i s načinom i sredstvima rada svih redovitih snaga zaštite i spašavanja.

Lidija Aničić
Preporuke
“Vodimo se onim donesenim na višim razinama, a najvažnije je pratiti stranice Ministarstva zdravstva te Zavoda za javno zdravstvo, jer se tamo mogu dobiti najtočnije informacije o situaciji. Na lokalnoj smo razini sastavili preporuke za građane koje ćemo podijeliti kućanstvima za slučaj eventualne pojave koronavirusa i na našem području”, rekao je Varžić.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike