Osijek
OBŽ, VINOTEKA I TURISTIČKA ZAJEDNICA

Pokorić: Tražimo zaljubljenike u vino i one koji to žele postati
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i OBŽ u suradnji s Regionalnom vinotekom organiziraju program edukacije vinskih promotora.

Poziv je namijenjen svima koji žele naučiti više o vinu ovog podneblja te osigurati povremenu priliku za rad i druženje na vinskim događajima na području županije i šire. Cilj je stvoriti mrežu poznavatelja vina koji imaju želje, volje i vremena biti povremeno angažirani od turističkih zajednica ili vinarija.

Nikolina Pokorić iz TZ OBŽ-a navodi da pozivom "Postani vinski promotor županije!" traže zaljubljenike u vino i one koji to žele postati.

- Vino je više od pića. Ono priča tisuću jezika - o zemlji, o suncu, o čovjeku, o vjetru, o kiši, o umjetnosti stvaranja, o prostoru u kojem nastaje. Kako ćemo doživjeti pojedino vino, ovisi o društvu s kojim ga dijelimo, o raspoloženju ili atmosferi koju nosi trenutak. U otkrivanje novih dimenzija dionizijskog pića mogu nas uputiti oni koji pak znaju nešto više o sorti, regiji, o vinariji ili godini. Program predviđa 23 sata edukacije koja uključuje i posjete vinskim podrumima na području županije. Uz pohađanje programa, sudionici će imati obveznu radnu praksu na dva vinska događaja tijekom 2020. - navodi Pokorić.

Kotizacija za sudjelovanje polaznika iznosi 400 kuna, a zainteresirani polaznici trebaju dostaviti kratko motivacijsko pismo i životopis do 7. ožujka na e-mail adresu info@tzobz.com.

Program edukacije sastoji se od deset predavanja: Osnove promocije; Tehnika degustacije: analiza putem vida, analiza putem mirisa, analiza putem okusa; Vinogradarsto; Enologija; Pjenušci i specijalna vina; Enogastronomija; Stručni posjet vinskom podrumu te Vinski turizam. D. Pejić
Možda ste propustili...

INICIJATIVU GLASA SLAVONIJE RAZMOTRIT ĆE NACIONALNI STOŽER

Cvjećari bi ipak mogli donositi vijence na ceremonije pogreba?

NEMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST - SVE ĆE SE STIĆI

Odgođeni redovni upisi u DV Osijek

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana