Osijek
OBŽ, VINOTEKA I TURISTIČKA ZAJEDNICA

Pokorić: Tražimo zaljubljenike u vino i one koji to žele postati
Objavljeno 28. veljače, 2020.
Turistička zajednica Osječko-baranjske županije i OBŽ u suradnji s Regionalnom vinotekom organiziraju program edukacije vinskih promotora.

Poziv je namijenjen svima koji žele naučiti više o vinu ovog podneblja te osigurati povremenu priliku za rad i druženje na vinskim događajima na području županije i šire. Cilj je stvoriti mrežu poznavatelja vina koji imaju želje, volje i vremena biti povremeno angažirani od turističkih zajednica ili vinarija.

Nikolina Pokorić iz TZ OBŽ-a navodi da pozivom "Postani vinski promotor županije!" traže zaljubljenike u vino i one koji to žele postati.

- Vino je više od pića. Ono priča tisuću jezika - o zemlji, o suncu, o čovjeku, o vjetru, o kiši, o umjetnosti stvaranja, o prostoru u kojem nastaje. Kako ćemo doživjeti pojedino vino, ovisi o društvu s kojim ga dijelimo, o raspoloženju ili atmosferi koju nosi trenutak. U otkrivanje novih dimenzija dionizijskog pića mogu nas uputiti oni koji pak znaju nešto više o sorti, regiji, o vinariji ili godini. Program predviđa 23 sata edukacije koja uključuje i posjete vinskim podrumima na području županije. Uz pohađanje programa, sudionici će imati obveznu radnu praksu na dva vinska događaja tijekom 2020. - navodi Pokorić.

Kotizacija za sudjelovanje polaznika iznosi 400 kuna, a zainteresirani polaznici trebaju dostaviti kratko motivacijsko pismo i životopis do 7. ožujka na e-mail adresu info@tzobz.com.

Program edukacije sastoji se od deset predavanja: Osnove promocije; Tehnika degustacije: analiza putem vida, analiza putem mirisa, analiza putem okusa; Vinogradarsto; Enologija; Pjenušci i specijalna vina; Enogastronomija; Stručni posjet vinskom podrumu te Vinski turizam. D. Pejić
Najčitanije iz rubrike