Osijek
124. GODIŠNJICA ROĐENJA A. STARČEVIĆA

HSP ističe važnost djela svoga osnivača
Objavljeno 29. veljače, 2020.
Članovi Hrvatske stranke prava jučer su na središnjem osječkom trgu, Trgu Ante Starčevića, obilježili 124. obljetnicu rođenja Oca Domovine. Bila je to prigoda da se prisjete Starčevićeve političke ostavštine te ispred njegova spomenika zapale svijeće i polože vijence. Član Predsjedništva HSP-a Drago Marković naglasio je kako je dr. Ante Starčević danas aktualan možda više nego ikada prije.
- On je putokaz, pogotovo u ovim teškim vremenima, kada se naša država, pa dobrim dijelom i naš narod, ponaša kao da nigdje na vidiku nema svjetla, ni izlaza iz ovakvog stanja... Hrvatima konačno mora postati jasno da su djela dr. Ante Starčevića Hrvatima ono što je kršćanima Biblija, muslimanima Kuran ili Židovima Tora. Sve je napisano, samo to treba ispravno primjenjivati - istaknuo je Marković.


Podsjetio je na riječi Oca Domovine: "Tko i sam sebe smatra za sužnja, taj se ne mari čuditi, ako ga i drugi takovim scene. Tko nije svoj, taj je svačiji, jer od njega ne stoji čiji će biti. Tko se i hotice za sužnja izdaje, taj nema pravo tužiti se, što ide od ruke od ruke - što menja gospodare." D.C.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike