Regija
UČENICI OBRTNIČKE ŠKOLE POBJEDNICI NA NATJEČAJU “PODUZETNICI BUDUĆNOSTI”

Za vinski sladoled "Vinys" dobili 25.000 kn
Objavljeno 25. veljače, 2020.
POŽEGA - Projekt Vinys Obrtničke škole Požega pobjednik je na natječaju "Poduzetnici budućnosti" Hrvatske udruge poslodavaca. Odabran je između 25 najboljih projekata, čime je škola dobila donaciju od 25.000 kuna. Provodi se u partnerstvu s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja i Ministarstva gospodarstva. Nakon jučerašnje prezentacije učenika pred predstavnicima HUP-a, među kojima je bio i Marko Pipunić, predsjednik Uprave Žito grupe, nagradu im je uručila Milka Kosanović, direktorica odnosa s članstvom HUP-a.

Vinys je zapravo vinski sladoled, razvijen s ciljem obogaćivanja turističke ponude i iskorištavanja prirodnih resursa požeškog kraja. Požeški kraj, bogat vinogradarskim područjima, tijekom godine privlači velik broj turista, a spajanjem okusa vina i sladoleda pružit će se jedinstveno gastronomsko iskustvo: uživanje u okusima vina na novi način – kroz sladoled. Projekt su osmislili učenici 2.h razreda smjera turističko-hotelijerski komercijalist s mentoricom Marijanom Levar, prof. Jadrankom Kaučić i ravnateljicom Obrtničke škole Ivom Šnajder. Spajajući različite sorte vina s odgovarajućim voćnim aromama i orašastim plodovima kreirali su osam vrsta sladolednih okusa, čija su baza vina Požeške kotline. Za proizvodnju se koriste namirnice iz lokalnih OPG-ova.

- Ovim projektom HUP je htio poslati poruku mladima da put poduzetništva počinje idejom, put do ostvarenja je dug i trnovit. Na tom putu će se naći mnoge prepreke, ali hrabrost i volja su bitni, uz puno truda i pravu ideju može se provesti. U ožujku imamo novi natječaj, interes je velik - poručila je Milka Kosanović.

- Privilegiran sam što sam imao priliku doći među mlade ljude koji imaju talent i hrabrost da se usude nešto pokrenuti, da ne sjede kod kuće i gledaju što drugi rade. Ovakve ideje vesele, a kao poduzetnik mogu reći kako bude vjeru da poduzetništvo nije delegirano unaprijed, već se na tržište može odasvud doći, ono nije predodređeno. Mnogi bi mogli pozavidjeti na ovoj prezentaciji i vjeri u ideju - naglasio je Marko Pipunić.

Kako je rekla Iva Šnajder, nastoji se kod učenika pobuditi želja da svoje ideje razviju u cijelosti, od zamisli do tržišta. Nagrađeni projekt upravo je takav, pa se nadaju da će se naći zainteresiranih da ga izvedu na tržište. B.S.T.
Možda ste propustili...

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

OBILJEŽENE OBLJETNICE ROĐENJA VELIKANA

Cvijeće pred bistama Kršnjavoga i Bilinskog

GRAD NAŠICE POZIVA SVE ZAINTERESIRANE

Predložite program za Dan grada

Najčitanije iz rubrike