Osijek
I TAKSIJEM DO KOPAČKOG RITA

Novi će sadržaji u ritu omogućiti raznovrsnu ponudu posjetiteljima
Objavljeno 18. veljače, 2020.

Kako bi izletnicima osigurali što bolji pristup Kopačkom ritu, Javna ustanova Park prirode Kopački rit razmatra nove mogućnosti, želeći se pravodobno pripremiti za vrijeme kada završe višemilijunski projekti koji se provode na novom vidikovcu i pristaništu na jezeru Sakadaš te na obnovi dvoraca u Tikvešu. Sadržaji su to koji će posjetiteljima omogućiti cjelodnevni boravak u Kopačkom ritu. Ravnatelj JU PP Kopački rit dr. sc. Tomislav Bogdanović, otkriva kako je pri završetku dogovora s Osječkim taksijem za uslugu prijevoza pojedincima ili grupama koje dolaze iz Osijeka, a žele posjetiti Kopački rit, bilo da su organizirani preko turističke agencije, ili na neki drugi način.

- Trenutačno dogovaramo s Osječkim taksijem o ponudi "dva u jedan ulaznice", ali o tome još ne mogu detaljnije govoriti. JU PP Kopački rit u svojim temeljnim odrednicama poslovanja ima, između ostaloga, nešto što favoriziramo: sport, rekreaciju, odlazak i boravak u prirodi, zdrav život, finu hranu baziranu na domaćim proizvodima, od onoga što je uzgojeno na baranjskim poljima. Mi smo kao institucija svojevrsni propeler ili pokretač događaja, jer upravo tim sadržajima koje imamo u Parku posredno dajemo uslugu drugima. Od restorana, preko OPG-ova u selima oko Kopačkog rita - najavljuje Bogdanović.

Osim gastronomije tu je i enologija, podsjeća čelni čovjek JU-a na njihove ulaznice "dva u jedan" u dogovoru s Beljem. - Od prošle godine, uz posjet Beljskom vinskom podrumu, imate ulaznicu u Kopački rit i obratno. To je program "Podrum uz čašu", u kojem u podrumu dobivate edukacijski paket, naučite ponešto o povijesti, vinarstvu i vinogradarstvu na ovim prostorima. Riječ je o korisnoj edukacijskoj ruti, s jedne strane, a s druge imamo zajednički cilj: pružiti što kvalitetniju uslugu ljudima koji nam dolaze u posjet. Naša će se ponuda, dakako, proširiti sadržajima u dvorcu. Poznat je i naš angažman za Ferivi maraton, aktivnosti vezane uz biciklizam i razvoj cikloturizma, a i drugi će sadržaji biti usmjereni na zdrav život i rekreaciju te na edukaciju mladih - pojašnjava Bogdanović.

U JU PP napominju da se bliži početak dolaska većeg broja gostiju, a vikendima, s obzirom na netipično toplo zimske vrijeme, već sada ima poprilično posjetitelja.Prijemni centar Kopačevo ima zimsko radno vrijeme od 8 do 16 sati (siječanj, veljača, ožujak, studeni, prosinac), a ljetno je radno vrijeme od 9 do 17 sati (travanj, svibanj, lipanj, srpanj, kolovoz, rujan, listopad). Uprava radi od 7 do 15 sati. D. Pejić
Ravnatelj Bogdanović poziva građane da posjete Kopački rit uživajuću u prirodnom skladu i zdravom okolišu
Možda ste propustili...

OKRUGLI STOL “BRENDIRANJE RIZNICOM”

Vrijednosti za zajednicu u riznici svojevrsne utopije

OPREMANJE ŠKOLSKIH KNJIŽNICA

Pomozite osječkoj OŠ Svete Ane

Najčitanije iz rubrike