Regija
OŠ DRAGUTINA TADIJANOVIĆA VUKOVAR

Produženi boravak za 32 učenika tijekom cijele školske godine
Objavljeno 8. veljače, 2020.
VUKOVAR

Osnovna škola Dragutina Tadijanovića provodi projekt ‘‘Drugi dom‘‘, riječ je o organizaciji produženog boravka za učenike prvih i drugih razreda predstavljenom na medijskoj konferenciji.

- U suradnji Grada Vukovara, Razvojne agencije Vukovar i OŠ Dragutina Tadijanovića uspješno je povučeno 1.444.465,95 kuna europskih sredstava za projekt kojim će za sljedećih 26 mjeseci biti osiguran produženi boravak učenicima ove škole, zaposlit će se dva učitelja i kuhar te će biti pribavljena sva potrebna oprema za održavanje nastave - istaknuo je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Ravnateljica škole Lidija Miletić zahvalila je Gradu Vukovaru i Razvojnoj agenciji Vukovar koji su prepoznali potrebe škole te omogućili da projekt bude realiziran, na radost djece.

- Ovim projektom osigurana su sredstva kojima ćemo u sljedećih 26 mjeseci raspolagati u svrhu provedbe produženog boravka, odnosno za organizaciju produženog boravka za 32 učenika u tijeku jedne školske godine. Osigurat će se radni materijali, sportska oprema, informatička oprema, besplatna prehrana i sve ostalo što je potrebno za kvalitetnu provedbu ovakve nastave. Kroz sredstva će škola biti dodatno opremljena u onim segmentima koji do sada nisu obuhvaćeni, a to je prostor za održavanje produženog boravka i uređenje sanitarnih prostorija te ostali bitni sadržaji. Ono što je bitno istaknuti je i zapošljavanje koje ćemo provesti preko tog projekta, jer i tri novouposlene osobe znače puno za naš grad - istaknula je Miletić.

Učiteljica u produženom boravku Josipa Škvarić rekla je da u boravku djeca budu prije i poslije nastave, a program je koncipran tako da djeca pišu domaće zadaće, igraju se te obavljaju različite kreativne aktivnosti.

- Baziramo se da učenicima pomažemo u učenju, provjeri njihova znanja, više se okrećemo kreativnosti, da vidimo za što koje dijete ima više kreativnosti. Ne želimo ih previše opterećivati nakon redovne nastave, ali, naravno, ni prije. Uvijek smo u toku s raznim manifestacijama ili prigodama, pa tako sad pripremamo nešto i za Valentinovo - rekla je učiteljica Škvarić.

Vedrana Žilić, direktorica Razvojne agencije Vukovar (VURA), istaknula je kako je ovo treći projekt koji je Razvojna agencija Vukovar prijavila na natječaj “Razvoj i provedba programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru”, a sama ideja krenula je od ravnateljice škole Lidije Miletić. M.Kokaj
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike