Regija
BICIKLISTIČKI KLUB NAŠICE

U fokusu im je razvoj cikloturizma
Objavljeno 28. siječnja, 2020.
NAŠICE - Biciklistički klub Našice održao je redovnu godišnju skupštinu na kojoj su istaknuti zapaženi rezultati u protekloj godini te najavljeni brojni planovi u ovoj. Našički biciklisti su u 2019. sudjelovali na 11 utrka, a od ukupno 33 kluba, smjestili su se na osmo mjesto ljestvice. Uz natjecanja, organizirali su i rekreativne vožnje, najpoznatiju Antunovsku biciklijadu, kao i prigodne memorijalne vožnje. Godina 2020. za bicikliste je počela jednoglasnim izborom novog dopredsjednika Marija Firšta, a zatim je naglasak stavljen na izmijene Statuta udruge. Tako neke dopune glase: zalaganje za povećanje turističkih kapaciteta s rekreativnim biciklizmom, zaštita digniteta Domovinskog rata, promicanje hrvatskih nacionalnih, povijesnih i kulturnih vrednota...


Za ovu su godinu najavili dječju utrku oko Lapovca, uređenje staza za cikloturizam, veliku biciklijadu s roštiljem te vožnju do Jankovca, kao i sudjelovanje na mnogobrojnim natjecanjima. Godinu će obilježit i akcija ReBICIKLIraj, u kojoj je već prikupljeno 40 bicikala, koji će biti servisirani i poklonjeni djeci u nepovoljnim uvjetima. S obzirom na mnogobrojne aktivnosti, Grad Našice, kao i Mjesni odbor, obećao im je povećanje sredstava za rad.


- Kao gradonačelnik podržat ću vas u smjeru razvoja cikloturizma jer smatram da je u tome vaš klub iznimno važan - rekao je gradonačelnik Josip Miletić.


Okupljenima se obratio i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Kašuba te predstavnici udruga suradnika.
- Nastavljamo raditi na poboljšanju kvalitete naših aktivnosti, s fokusom na razvoj cikloturizma i rad s djecom – rekao je novoizabrani dopredsjednik Mario Firšt. I.Ć.
Možda ste propustili...

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

U NADBISKUPIJSKOM OBITELJSKOM CENTRU

Otvoren Vrt arkanđela Rafaela

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike