Osijek
SLAVEN PAVLOVIĆ - DOBAR PRIMJER POSLOVNE ODLUČNOSTI

Dao otkaz na poslu, uzeo poticaje pa otvorio svoju cvjećarnicu u Retfali
Objavljeno 22. siječnja, 2020.

Da se odlučnim potezima i prije svega vjerom u samoga sebe ne treba odricati vlastitih želja, pokazao je 25-godišnji Slaven Pavlović iz Čepinskih Martinaca. Odlučio je ostaviti stalni posao i počeo pripremati dokumentaciju za poticaje za samozapošljavanje te nedugo potom otvorio cvjećarnicu "Florista", i to u zapadnom dijelu grada, u Retfali. Čuo je kako je ondje najmanja konkurencija što se tiče cvjećarstva i odlučio se za taj dio grada.

- Prije sam radio u cvjećarstvu i znao sam da mogu puno toga ponuditi. Malo sam strahovao dati otkaz ne znajući hoću li uspjeti dobiti poticaje, ali uspio sam dobro napisati troškovnik, što je prilikom dobivanja poticaja najvažnije. Uz to, imao sam veliku želju i, usudio bih se reći, hrabrost i pet dana nakon otvorenja cvjećarnice presretan sam – otkriva Pavlović naglašavajući da se gotovo cijela njegova generacija odselila u Irsku, Njemačku ili negdje dalje, no njemu to nije palo na pamet. Previše je, priznaje, vezan za svoje mjesto i prijatelje.

- Da sam željan kruha, ne bih sigurno otišao u inozemstvo, odnosno izvan Slavonije. U Osijeku itekako ima posla, pa makar išao kopati. Vjerujem da se svatko može zaposliti ako želi raditi, i to posebice sad kad su se mnogi radno sposobni odselili iz Osijeka u razne europske države. Ja sam još i prije želio imati nešto svoje, uzeo sam 55 tisuća kuna poticaja, iznajmio prostor i počeo. Za sada mogu reći da ostvarujem promet kakvom sam se nadao tek nakon nekoliko mjeseci rada – kaže Pavlović sugerirajući mladima da ne odlaze izvan Osijeka, već da, imaju li želju za radom, svakako pokušaju otvoriti nešto svoje ili pronaći posao kojeg, tvrdi naš sugovornik, ima. Lako je otići, smatra, no ipak treba pokušati ostvariti svoje snove u sredini u kojoj si odrastao i ne posustati, čak i ako je naum neizvjestan.

Marija Mihelić
OD BUKETA CVIJEĆA DO RUKSAKA
Inače, uz standardno cvijeće pretvoreno u bukete ovisno o prigodi (sljedeća je Valentinovo, nap. a.), u “Floristi” posjetitelji mogu pronaći razne dekorativne ukrase, umotati poklon, pa čak i kupiti ruksake. I to posebne - za lege i legice!

- U ponudi su ruksaci, a u kakvoj nego u bijelo-plavoj boji - našalio se Pavlović, dodajući da će i nadalje pratiti novosti odnosno trendove u cvjećarstvu kako bi mu ponuda bila što raznovrsnija, a kupci što zadovoljniji. Tu je i loyalty kartica za pogodnosti nakon nekoliko kupnji, ali i niz drugih noviteta.
Možda ste propustili...

BIKERI TOPLOG SRCA - MOTO KLUB PANNONIANS

Na vrućim gumama prešli 5500 humanitarnih kilometara za djecu

RAZGOVOR: TIHOMIR FLORIJANČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA OSIJEKA

U profesiji sam uspješan i materijalno situiran, sad želim dati sebe za grad

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TIHOMIR FLORIJANČIĆ, PREDSJEDNIK GRADSKOG VIJEĆA OSIJEKA

U profesiji sam uspješan
i materijalno situiran,
sad želim dati sebe za grad

2

KORISNE LEKCIJE UČITELJICE JELENE BATRNEK

Na satu razrednika poučava učenike životnim vještinama

3

PROBLEMATIČNA CESTA

Rješenja ima, potrebna je politička volja