TvObzor
TRI NOVE SERIJE

Lincoln Rhyme, AJ and the Queen i Everything’S Gonna Be Okay
Objavljeno 10. siječnja, 2020.

I ovoga tjedna za svakoga ponešto - tri potpuno različite serije (kriminalistička detektivska, komedija u depresivnoj situaciji i glazbena komedija s transvestitima) na tri potpuno različite mreže (nacionalna, kabelska i streaming-servis). Dvije stižu već danas - “Lincoln Rhyme” na NBC-ju govori o lovu na zloglasnog serijskog ubojicu, a “AJ and the Queen” na Netflixu o kraljici transvestita koja kreće na turneju od kluba do kluba kad je bivši dečko pokrade. Nekoliko dana poslije premijeru će na Freeformu imati serija o nekonvencionalnoj obitelji u kojoj se djeca suočavaju sa stvarnošću nakon smrti oca.

Nikola Kučar
LINCOLN RHYME: HUNT FOR THE BONE COLLECTOR
Televiziji nikada nije nedostajalo detektivskih serija, kao ni kriminalističkih serija koje podsjećaju na “Kosti”, ali to neće zaustaviti NBC, dom nekoliko procedurala Dicka Wolfa, da donese seriju nastalu prema istoimenom romanu. Lincoln Rhyme forenzički je kriminolog koji je postao paraplegičar nakon ozljeda koje su ga zamalo stajale života. Lincoln se još uvijek savjetuje o slučajevima Policijske postaje New Yorka, te se tako i susreće s Amelijom Sachs, mladom policajkom koja je nedavno upisala doktorat. Svaki od njih ima svoje razloga za pronalaženje Sakupljača kostiju, najzloglasnijeg serijskog ubojice u posljednja dva desetljeća.

Uloge: Russell Hornsby, Arielle Kebbel, Michael Imperioli, Courtney Grosbeck, Ramses Jimenez

Premijera: 10.1.

Mreža: NBC

Epizoda: 13
AJ AND THE QUEEN
Osnivač “Drag Racea” RuPaul glumi Ruby Red, kraljicu transvestita koja ponovno mora krenuti na turneju nakon što joj bivši dečko ukrade novac ušteđen za pokretanje noćnog kluba. Putem upoznaje 11-godišnjeg siročića AJ-a koji stopira do Teksasa, ali očito treba nešto više. Vjerojatno možete pogoditi kamo ovo vodi - Ruby i AJ počnu se otvarati i oslanjati se jedno na drugo. RuPaul u svojoj novoj seriji ponovno ima ulogu mentora, a producentsku palicu preuzima veteran humorističnih serija Michael Patrick King, koji je radio na seriji “Seks i grad”. U novoj seriji pojavit će se zvijezde “Drag Racea” Blanca del Rio, Latrice Royale, Pandora Boxx, Miss Vanjie, Valentina i ostale.

Uloge: RuPaul, Izzy Gaspersz, Michael-Leon Wooley, Josh Segarra, Tia Carrere

Premijera: 10.1.

Mreža: Netflix

Epizoda: 10
EVERYTHING’S GONNA BE OKAY
Komičar Josh Thomas na Freeform donosi autorsku priču o nekonvencionalnoj obitelji koja se bavi previše uobičajenom pojavom na malim ekranima: smrću roditelja. U seriji i glumi, i to neurotičnog dvadeset-i-nešto-godišnjaka Nicholasa koji se nađe u ulozi skrbnika svojim polusestrama nakon što im otac umre. Sudeći prema njegovoj prethodnoj seriji “Please Like Me”, možemo računati da će Thomas i iza i ispred kamere stvari održavati oštrima te da serija neće zalutati u sladunjavu dramicu.

Uloge: Josh Thomas, Kayla Cromer, Adam Faison, Maeve Press, Lori Mae Hernandez

Premijera: 16.1.

Mreža: Freeform

Epizoda: 10
Možda ste propustili...

U PETOJ SEZONI SERIJE “ROOKIE”

Bivši novaci sada su mentori

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

Najčitanije iz rubrike