Regija
OTVOREN PODUZETNIČKI INKUBATOR U SLATINI

Poduzetnicima dvadeset
funkcionalno-prostornih jedinica
Objavljeno 14. prosinca, 2019.

SLATINA
Pozdravljajući goste koji su se okupili na svečanosti otvorenja Poduzetničkog inkubatora u Slatini, a među kojima je bila i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, virovitičko-podravski župan Igor Andrović istaknuo je da je to jedan od tri nova poduzetnička inkubatora koji su izgrađeni kroz projekt „Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije“ pa na području županije sada ima ukupno četiri inkubatora za pomoć poduzetnicima početnicima i mladim poduzetnicima.
– Na ovaj način kao Županija pokazujemo koliko potičemo mlade poduzetnike i start-up poduzetnike da krenu u svoje poslovanje i da otvaraju svoje tvrtke, - rekao je župan Andrović. Zahvalio je svima koji su pripremali i provodili projekt, prije svega Razvojnoj agenciji Vidra i Središnjoj agenciji za financiranje i ugovaranje na dodijeljenim sredstvima i praćenju projekta. – Želim da se poduzetnici, za koje je ovaj inkubator i napravljen, ovdje osjećaju ugodno, i da i poslije inkubatora budu uspješni poduzetnici u svojim prostorima i svojim halama, – rekao je župan Andrović, a potom su Predsjednica i župan simboličnim presijecanjem vrpce otvorili novi inkubator.
U slatinskom Poduzetničkom inkubatoru izgrađeno je i opremljeno deset ureda za poduzetnike, jedan za poduzetničku potpornu instituciju te devet zajedničkih prostora (co-working, zajednička prostorija za tekstil, izložbeni prostor, multimedijski i kreativni studio, multifunkcionalna dvorana, čajna kuhinja, prostor za sastanke, recepcija), što čini ukupno 20 funkcionalno-prostornih jedinica infrastrukture namijenjenih korisnicima. Prema riječima župana Androvića, već ima poduzetnika zainteresiranih za ulazak u inkubator.
Smještaj poduzetnicima početnicima u potpunosti plaća Virovitičko-podravska županija. U tri nova poduzetnička inkubatora, u Slatini, Orahovici i Pitomači, poduzetnicima je na raspolaganju 48 potpuno opremljenih ureda, odnosno 60 funkcionalno-prostornih jedinica na 4.170 četvornih metara prostora.
Mreža inkubatora Virovitičko-podravske županije projekt je ukupne vrijednosti 27.907.310,57 kuna, a sufinanciran je EU sredstvima iz Fonda za regionalni razvoj u iznosu 19.970.530,49 kuna.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

OPĆINA: OBAVIJEST, OPOMENA PA KAZNA

Za zapuštene okućnice kazne od 300 do 1300 €

Najčitanije iz rubrike