Regija
POTPISAN UGOVOR

Vinkovci dobivaju studij drvne tehnologije
Objavljeno 14. prosinca, 2019.
VUKOVAR


U Palači Srijem u Vukovaru jučer je potpisan ugovor o suradnji sa Šumarskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu za pokretanje dislociranog preddiplomskog stručnog studija drvne tehnologije u Vinkovcima, na kojemu će od iduće akademske godine biti upisano prvih 40 studenata. Potpisali su ga prodekan Šumarskog fakulteta Stjepan Pervan, vukovarsko-srijemski župan Božo Galić, vinkovačka dogradonačelnica Kata Krešić i direktor Centra kompetencija za istraživanje i razvoj Ivan Ambroš.


- Povijesni je to događaju za istok Slavonije i za Vinkovce u koje će se dislocirati stručni studij drvne tehnologije i omogućiti da se u tom kraju zadrže ljudi, dobiju mogućnost dodatnog školovanja i da se kroz suradnju s industrijom i lokalnom zajednicom sirovina s tog područja tu i zadrži, oplemeni i donese financijsku i drugu korist - kazao je prodekan Pervan. Prema riječima župana Galića, drvno-tehnološki studij u Vinkovcima ima logike jer "tu leži najbolja i najkvalitetnija drvna sirovina u RH." Kazao je i da će troškove tog studija u Vinkovcima, svaki s 50 posto, financirati Vinkovci i Županija, dok će dio sredstava osiguravati i drvoprerađivačke i tvrtke vezane za drvnu industriju.
Najavio je da će u Vinkovcima biti pokrenut i dislocirani studij automatike-informatike, a potom i studij osječkog Poljoprivrednog fakulteta. S.B.
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

AUSTRALSKA DOBRA PRAKSA

Edukacija: Briga o starijim osobama

Najčitanije iz rubrike