Osijek
HEP ULAŽE 78 MILIJUNA KUNA

Zamijenit će 4 km spojnog vrelovoda
Objavljeno 13. prosinca, 2019.
HEP -Toplinarstvo financirat će projekt zamjene spojnog vrelovoda od Termoelektrane-toplane Osijek do toplane Pogona Osijek s pomoću sredstava Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 78 milijuna kuna, od čega se 46 milijuna kuna financira nepovratnim sredstvima iz EU fonda za regionalni razvoj. Zamjena vrelovoda znatno će pridonijeti pouzdanosti i efikasnosti vrelovodne mreže te će omogućiti daljnji razvoj centralnog toplinskog sustava u Osijeku na zadovoljstvo građana i gospodarskih subjekata. Ostatak sredstava osigurat će HEP, projekt se planira provesti do 2023. i obuhvatit će zamjenu četiri kilometra postojećeg spojnog vrelovoda promjera 550 milimetara novim vrelovodom promjera 800 milimetara.

Ugovor o dodjeli nepovratnih sredstva, koja se dodjeljuju u okviru Operativnog programa ‘‘Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.‘‘ (OPKK), potpisali su Marko Pavić, ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agenciju za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU) i Zdravko Zajec, direktor HEP-Toplinarstva.

- Zahvaljujem na suradnji i potpori nadležnom Ministarstvu i stručnim službama Grada Osijeka. Iznimno smo ponosni na ovaj projekt, koji smo za sufinanciranje sredstvima EU-a pripremali više od godinu dana. To je još jedan u nizu projekata HEP grupe za koji smo uspješno povukli sredstva uz EU fondova - kaže Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Toplovodni sustav grada zagrijava više od 11.000 stanova i poslovnih prostora, odnosno oko 25 % ukupnog stambenog fonda grada Osijeka te opskrbljuje parom industrijske, odnosno tehnološke potrošače. D. Pejić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike