Regija
MINISTARSTVO O AGLOMERACIJI ĐURĐENOVAC:

Zahtjev za terenski obilazak dobili 7. ožujka
Objavljeno 7. prosinca, 2019.
U odgovoru navode da je u tijeku savjetovanje ugovora o nadzoru nad radovima

Vezani članci

OŠTRA REAKCIJA ĐURĐENOVČANA

Šalju protestno pismo zbog neuvrštavanja projekta aglomeracije

ĐURĐENOVAC - Nakon što smo u četvrtak objavili priču o pobuni Općinskog vijeća Đurđenovac zbog izostanka financijske potpore i neostarivanja planiranih sredstava iz fondova EU-a za realizaciju projekta Aglomeracija Sušine Đurđenovac te prozivanja nadležnih za "neaktivnost", stigli su i odgovori Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, kojima smo upite poslali 3. prosinca.
Odgovori su istovjetni, s time da smo u opširnijem odgovoru Ministarstva zaštite i energetike saznali i ono što nismo pitali. Zamolili smo da nam odgovore je li zaprimljen zahtjev Vodorada d.o.o., nositelja projekta Aglomeracije Sušine-Đurđenovac, za terenskim obilaskom predstavnika Ministarstva zaštite okoliša i energetike kao posredničkog tijela 1 te Hrvatskih voda kao posredničkog tijela 2, te ako je, zbog čega nije obavljen.


"Zahtjev za terenski obilazak PT1 i PT2 od 7.ožujka 2019. je zaprimljen. U istom nas se obavještava da je projekt spreman za prijavu za financiranje iz aktualnog programskog razdoblja, a što je bio uvjet iz Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava Priprema projektno-studijske dokumentacije i aplikacijskog paketa od strane EU za aglomeraciju Sušine-Đurđenovac financiranog iz Operativnog programa Zaštita okoliša, programskog razdoblja 2007.-2013.. ‘‘, odgovorili su iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda. Također, odgovorili su ‘‘da je u ovom trenutku za predmetni projekt ugovor za Nadzor nad radovima u postupku prethodnog savjetovanja‘‘.


Ako Upravljačko tijelo (Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU), poručuju iz Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, odobri dodatan overbooking (alokaciju) u okviru aktualnog programskog razdoblja te se ispune prethodno navedeni uvjeti vezano uz natječajnu dokumentaciju, svakako će se razmotriti financiranje ovoga projekta te će se slijedom navedenog organizirati terenski obilasci.


Nakon odgovora Ministarstva zaštite okoliša i energetike te Hrvatskih voda, zamolili smo za komentar načelnika Općine Đurđenovac Hrvoja Topalovića, koji je rekao kako je u međuvremenu iz kabineta ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića stigao poziv za sastanak u ponedjeljak, 9. prosinca u 9.45 sati. Uz načelnika Topalovića sastanku u Zagrebu nazočit će i direktor Vodorada d.o.o. Đurđenovac Oliver Abičić.


- Nemam što posebno dodati, nego ponoviti da smo tri puta slali zahtjev za terenskim obilaskom i nitko ne dolazi. Terenski obilazak saziva Ministarstvo zaštite okoliša i energetike – kaže Topalović te dodaje da u ponedjeljak očekuje konstruktivan razgovor.
- Iznijet ćemo sve argumente vezano uz naš projekt aglomeracije te očekujemo terenski obilazak, a nakon toga potpisivanje Ugovora o sufinanciranju projekta i dodjeli sredstava iz fondova EU-a jer je dokumentacija spremna - kaže Topalović.


Snježana Fridl
Možda ste propustili...

BIZOVČANI NAPOKON DOČEKALI POČETAK IZGRADNJE KANALIZACIJE

Ulagali u “projekt stoljeća”, ali i u popravljanje šteta nakon huliganskih pohoda

NOVA AKCIJA NAŠIČKIH BICIKLISTA

Stare bicikle popravit će i darovati ih djeci

NAKON 50 GODINA U SLUŽBI CRKVE I VJERNIKA

Preminula je časna sestra Anastazija Vukić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROJEKT U TRI ETAPE

Klaonica u Otoku bit će završena 2022. godine

2

RADNICI NA SANIRANJU KVAROVA IMAJU SVOJ CJENIK

Radnik Vinkovačkog vodovoda snimljen kako traži mito

3

U OŽUJKU BI TREBAO HODATI BEZ POMOĆI

Maleni Šimun dobio koljensku protezu za samostalne korake