Regija
ZAHUKTALA JE GRADNJA U OPĆINI

U centru Pertrijevaca gradi se parkiralište s 49 mjesta za približno dva milijuna kuna
Objavljeno 28. studenog, 2019.
PETRIJEVCI

Općina Petrijevci posljednjih je mjeseci postala veliko gradilište. Nakon što je krenula gradnja obilaznice oko Petrijevaca, kraj godine u znaku je i početka radova na izgradnji kanalizacijske mreže u općini, ali i gradnje parkirališta u središtu općinskog sjedišta, koja je počela prije mjesec dana.

Premda je posljednji projekt od tri navedena financijski "najlakši" i njegova se vrijednost procjenjuje na približno dva milijuna kuna, za mještane Petrijevaca, ali i sve one koji u njega dolaze, riječ je o iznimno važnom infrastrukturnom zahvatu koji bi konačno trebao osigurati dovoljan broj parkirališnih mjesta u središtu naselja, a koja mu već dugo nedostaju.

- Projekt pod nazivom Izgradnja parkirališta za korisnike društvenog doma "Stara škola" s rasvjetom i kolnim prilazom izvodi se na čestici dvorišta općinske zgrade i dvorišta "Stare škole" te se priključuje na odvojak Ulice Republike i na cestu D34. Ovim projektom obuhvaćena je izgradnja ceste, parkirališta, pješačke staze, pripadajuće oborinske odvodnje i kolnog prilaza te rasvjete parkirališta - doznajemo u Općini Petrijevci.

Projektirano je 49 parkirališnih mjesta, od čega su 44 okomita, tri su parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom, a dva su mjesta za autobuse. Rasvjeta parkirališta projektirana je sa 16 rasvjetnih stupova s LED svjetiljkama.

Građevinski projekt prometnih površina izradio je osječki Rencon, a projekt rasvjete Nova-lux Osijek. U postupku javne nabave odabran je najpovoljniji ponuditelj - Osijek-Koteks. Ukupna vrijednost radova iznosi 1.843.498 kuna s PDV-om, a planirani je završetak 31. siječnja 2020.

Ovaj projekt prijavljen je na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije - Program održivog razvoja lokalne zajednice te se sufinancira iznosom od 250.000 kuna, a ostatak potrebnog novca osigurat će se u općinskom proračunu.

Načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić smatra da će završetkom ovog projekta općina napokon dobiti parkirališni prostor kakav zaslužuje, a istovremeno će se njime otvoriti pristup do školske kuhinje i sportske dvorane te stvoriti izlaz za potrebe petrijevačkog DVD-a. U zaborav će otići i svi problemi s traženjem parkirališnog mjesta u vrijeme Petrijevačkih žetvenih svečanosti, ali i drugih manifestacija. Lidija Aničić
Uz 44 okomita mjesta, na parkiralištu su i 3 mjesta su za osobe s invaliditetom i 2 mjesta za autobuse
Možda ste propustili...

HUMANITARNA AKCIJA ZA IVANA MESIĆA

Motosezona počinje u Rajevu Selu 21. travnja

ZAVRŠENA AKCIJA UDVDR-A SLATINA

Pedijatrijskoj ordinaciji uručen CRP analizator

ŽUPANIJA LIDER PO IZDVAJANJU

Za obitelj i djecu 10 eura po stanovniku

Najčitanije iz rubrike