Regija
KORISTE APLIKACIJU SMART*ROAD MAINTENANCE

Slavonskom Brodu nagrada u kategoriji pametnog prometa
Objavljeno 22. studenog, 2019.
U natječaju Pametni gradovi - gradovi budućnosti koji provodi Poslovni dnevnik, Grad Slavonski Brod dobio je nagradu u kategoriji pametnog prometa za aplikaciju - Smart*Road Maintenance, koja pomaže u detektiranju stvarnog stanja prometnica, čime se lakše odgovara na svakodnevne potrebe sudionika u prometu. Aplikaciju je u skladu s potrebama Grada razvila tvrtka ININ Informatički inženjering iz Slavonskog Broda.


- Grad Slavonski Brod prvi je grad u Hrvatskoj koji primjenjuje aplikaciju pametnog prometovanja stoga nam je iznimno drago što su jedna ovakva inicijativa i trud koji Grad ulaže u modernizaciju i digitalizaciju prepoznati od strane stručnjaka, čemu svjedoče današnje priznanje i nagrada. S ciljem što sigurnijeg i protočnijeg prometovanja, gradske se prometnice u Slavonskom Brodu kontinuirano izgrađuju, održavaju i obnavljaju, a aplikacija Smart*Road Maintenance uvelike nam u tome pomaže. Ovaj projekt predstavlja novi pristup rješavanja problema na zadovoljstvo svih naših sugrađana, ali i gradskih djelatnika, jer se prometni problemi brže evidentiraju i još efikasnije rješavaju - izjavio je zamjenik gradonačelnika Slavonskog Broda, Hrvoje Andrić.


Grad Slavonski Brod svake godine ulaže značajna sredstava u održavanje postojeće prometne infrastrukture, a pri tome je najveći izazov utvrditi i na vrijeme otkloniti nastala oštećenja kako bi se promet odvijao neometano te kako bi oštećenja što manje utjecala na sudionike u prometu i njihovu sigurnost. Uvođenje aplikacije Smart*Road Maintenance u svakodnevni rad gradske uprave,značajno olakšava evidenciju prometne infrastrukture, detekciju oštećenja i izdavanje radnih naloga za sanaciju štete na cestama, uz ažuriranje novonastalog stanja na prometnicama. Aplikacija, osim oštećenja, detektira i bilježi prometne znakove, šahtove i javnu rasvjetu pohranjujući ih u bazu s dodijeljenim geolokacijskim oznakama.
Osim projekta Smart*Road Maintenance, u Slavonskom Brodu moderne se tehnologije primjenjuju i u projektima kao što su Digitalna pisarnica - softver za digitalno upravljanje dokumentima, predmetima i procesima u gradskoj pisarnici, te Smart Gauge Reader - očitavanje plinskih brojila preko mobilnih uređaja, koje provodi tvrtka Brod-plin.


Dijana Stanić Rešicki
Možda ste propustili...

PROLJETNI TRENING “AKTIVNE HRVATSKE”

Beli Manastir vježbat će s Asjom Petersen

AEROKLUB FENIX NA MOSON MODEL SHOWU

Igoru Ujakoviću zlato i posebna priznanja

Najčitanije iz rubrike