TvObzor
HRT

Dodjela nagrada hrvatskog glumišta
Objavljeno 22. studenog, 2019.
Hrvatska radiotelevizija nedjelju, 24. studenoga, u 20.05 sati, na svom Drugom programu izravno iz zagrebačkog HNK prenosi tradicionalnu godišnju dodjelu Nagrada hrvatskog glumišta. Žirijem za dramu ove je godine predsjedao Ozren Prohić, predsjednica žirija za operu je Mirjana Bohanec Vidović, a predsjednik žirija za balet dr. sc. Svebor Sečak. Godišnje nagrade bit će poznate na samoj svečanosti dodjele u HNK-u u Zagrebu.

Nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje iz područja Drame ove je godine dodijeljena glumcu Krunoslavu Šariću, koji je nakon završenog studija glume na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu, u klasi Koste Spaića, punih sedam godina nosio repertoar kazališta Marina Držića u Dubrovniku, a od 1983. pa do odlaska u mirovinu radio je kao stalni član Drame HNK u Zagrebu. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja.

Nagrada za svekoliko umjetničko djelovanje iz područja Opere ove godine dodijeljena je dirigentu Nikši Barezi koji je godinama surađivao s velikim dirigentima, poput Lovre pl. Matačića te sa skladateljskim klasicima 20. stoljeća: Benjaminom Brittenom, Carlom Orffom, Dmitrijem Šostakovičem... Stalni je gost i dirigent Hamburške opere, Bečke državne opere i milanske Scale, gdje je prvi put nastupio 1991. godine ravnajući operom Parsifal, Richarda Wagnera, a treba naglasiti i da je devetnaest godina bio šef dirigent Simfonijskog orkestra HRT-a.

Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PREMIJERNE IZVEDBE, ODLIČNE PJESME I JAKA KONKURENCIJA

Izravni prijenos 71. Zagrebačkog festivala

U OSMOJ OVOSEZONSKOJ EPIZODI SHOWA “TVOJE LICE ZVUČI POZNATO”

Budite spremni na show jer od bitke smo napravili ljubav

VIASAT HISTORY: PREMIJERA DOKUMENTARCA “OTPOR: UZVRATILI SU”

Kako su se Židovi suprotstavili nacistima

Najčitanije iz rubrike