Osijek
OSJEČKE LIONSICE ODABRALE HRVATSKI POSTER MIRA

Golubica je donijela Janu pobjedu
Objavljeno 18. studenog, 2019.

Lions club Mursa Osijek i ove je godine održao tradicionalnu izložbu u povodu natječaja za osnovce Poster mira, koji se provodi posljednje 32 godine diljem svijeta u organizaciji Međunarodne udruge Lions klubova. Hrvatska je također jedna od članica, a osječkom LC-u Mursa pripala je čast odabrati i predstaviti hrvatski Poster mira. Ovogodišnji moto natječaja bio je "Put mira", a pristiglo je čak 113 učeničkih radova iz cijele Hrvatske koji su predstavljeni na izložbi u Galeriji Waldinger proteklog vikenda.

Pred povjerenstvom nije bio nimalo lak zadatak - odabrati četiri najbolja rada, a koji će učenicima donijeti vrijedne nagrade. Predsjednica LC-a Mursa Zita Ladocki Jularić i predsjednica povjerenstva Ivana Boca Vrućina kažu nam kako su svi radovi prekrasno ocrtali cilj ovoga natječaja i izložbe - a to je da dječji radovi prikažu odraslima što djeci znači mir, odnosno kojim se putem dolazi do toga mira.

Najbolji u tome bio je Jan Cahunek, učenik 7.a razreda u VI. OŠ Varaždin, kojemu je upravo likovni jedan od najdražih predmeta u školi. "Odabrao sam golubicu jer je ona međunarodni simbol mira, kao i balone na nebu, jer često znače nešto jako važno i prenose važnu poruku. Stari grad nad kojim se nalaze golubica i balon reprezentira Varaždin", kaže Jan te dodaje kako je bio presretan kada je čuo da je baš on pobjednik ovogodišnjeg natječaja.

Četvrto je mjesto osvojio Antonio Jurić (4.r) iz Centra za odgoj i obrazovanje "Vinko Bek" Zagreb, treća je nagrada otišla u ruke Noli Cakić (5.a, OŠ Franje Krežme Osijek), a druga je pripala Dori Vrhovac (7.c, OŠ "Vladimir Nazor", Đakovo). Četvrto, treće i drugo mjesto nagrađeno je školskim materijalom i poklon-bonom tvrtke Links (500 kuna), gdje si djeca sama mogu odabrati što žele. Prvonagrađeni je Jan osvojio tablet Lenovo M10.

Program je obogađen nastupom učenice III. gimnazije Tene Bogut, učenice Mije Bušić iz Čepina te Dječjeg zbora “Mala lipa” pod dirigentskom palicom Marijane Matijević i korepetitora Ivana Gregurića. A o samoj izložbi, kao i važnosti promišljanja djece osnovnoškolskog uzrasta o temi mira i ljubaznosti govorile su pastguvernerica Nada Arbanas te predsjednica LC Muras Ladocki Jularić i predsjednica povjerenstva Boca Vrućina. J. Pejaković
Na izložbi u Galeriji Waldinger proteklog petka predstavljeno je 113 učeničkih radova iz cijele Hrvatske
Možda ste propustili...

NAKON ISPITA UČENICIMA SLIJEDI VOŽNJA BICIKLOM

Natjecanje Sigurno u prometu 2024.

Najčitanije iz rubrike