Regija
FESTIVAL NEOBJAVLJENE DOMOLJUBNE POEZIJE

Želimo se sjetiti svih onih koji su branili Vukovar jer nema velikih i malih heroja
Objavljeno 17. studenog, 2019.
VUKOVAR - U organizaciji udruge Braniteljice Domovinskog rata RH, a u sklopu programa Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. - 2019., održan je proteklog vikenda u Ružičkinoj kući 7. Festival neobjavljene domoljubne poezije, pod nazivom "Grad u školjci".

- Želimo se festivalom sjetiti svih onih koji su branili Vukovar jer nema velikih i malih heroja, svi oni koji su branili Vukovar i Hrvatsku za nas su heroji - rekla je predsjednica udruge Svjetlana Dželalija Kovačić, dodajući da je festival svake godine sve opsežniji. Na natječaj su, naime, pristigle 83 pjesme iz cijele Hrvatske i inozemstva, a 30 prvorangiranih objavljeno je u Zborniku domoljubne poezije. Sve pjesme ocijenilo je Prosudbeno vijeće u sastavu prof. hrvatskog jezika i književnosti Višnja Sorčik i Anita Jukić, književnica i braniteljica Vukovara Tanja Belobrajdić, umjetnik i vukovarski branitelj Dubravko Duić.

Kao najbolja neobjavljena domoljubna pjesma 2019. odabrana je "Grad i njegova djeca" autorice Ljubice Ribić iz Varaždina, drugoplasirana je pjesma "Moj prijatelj i ja branitelji" autorice Ane Jakopanec iz Koprivnice, a treća je "Život u meni" autorice Đurđe Haberle iz Zagreba.

Festival je održan pod pokroviteljstvom predsjednice Republike i Grada Vukovara. S.B.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

DANI FRANKOFONIJE U SŠ MARKA MARULIĆA

Upoznali francuski film, osmislili strip

Najčitanije iz rubrike